Sikertelenül keresett vevőt magára az Ubisoft

assassins creed valhalla videojáték ubisoft
Assassin's Creed: Valhalla
Vágólapra másolva!
Állítólag kinevették a megkörnyékezett vállalatok a francia kiadót.
Vágólapra másolva!

A korábban rengeteg hitelesnek bizonyult információt szállított Jeff Grubb újságíró a napokban kínos információk hozott napvilágra, forrásai szerint az Ubisoft az elmúlt időszakban jó néhány hasonló óriáscéggel próbált tárgyalásokat folytatni a felvásárlásáról vagy a vele történő összeolvadásról.

Assassin's Creed: Valhalla Forrás: Ubisoft

A tárgyalások állítólag totális kudarccal végződtek, Grubb szerint a meg nem nevezett egyéb vállalatok illetékesei javarészt kinevették az Ubisoft delegációját, feltehetően az elkérni kívánt összeget találhatták irracionálisnak. Az Ubisoft eladásának ötlete jelenleg nem tűnik reálisnak, hiszen a továbbra is értékes szellemi tulajdonai – például az Assassin's Creed vagy a Far Cry – miatt mindenképp elképesztő tőkére volna szükség a bekebelezéséhez, aminek az előteremtése a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tűnik egyszerűnek.

Ráadásul ez csak a történet egyik fele, az Ubisoft régóta látványos kreatív és operatív válságban van: az elmúlt egy év során már hét projektet törölt, a napokban hatodszorra is elhalasztotta a 2017-ben bejelentett Skull & Bones kalózos játékának kiadását, az elmúlt években megjelent termékei pedig rendre harmatosan teljesítettek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!