Megtalálták a Nepálban lezuhant repülőgép fekete dobozát - fotók

Pokhara, 2023. január 15. A roncsok mellett mentők 2023. január 15-én, miután lezuhant a Yeti Airways nepáli légitársaság belföldi járaton közlekedő utasszállító repülőgépe Pokharában, a repülőtér közelében. A fedélzeten tartózkodó 72 ember közül legalább 67 életét vesztette. MTI/EPA/Krisna Mani Baral
Vágólapra másolva!
Megtalálták a Nepálban lezuhant repülőgép fekete dobozát és a pilótafülke hangrögzítőjét. A készülékek vélhetően jó állapotban vannak, és remélik, hogy segítenek majd a nyomozóknak meghatározni, miért zuhant le a gép.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla január 15-én lezuhant egy utasszállító Nepálban, a fedélzeten 72 emberrel. Közülük 68 ember holttestét mér megtalálták, négy embert még mindig keresnek a hatóság szakemberei.

A roncsok mellett mentők 2023. január 15-én, miután lezuhant a Yeti Airways nepáli légitársaság belföldi járaton közlekedő utasszállító repülőgépe Pokharában, a repülőtér közelében Forrás: MTI/EPA/Krisna Mani Baral

Megtalálták a repülőgép fekete dobozát és a pilótafülke hangrögzítőjét

- írta a SkyNews.

Emberek nézik a roncs eltakarítását az előző napon Pokharában történt repülőszerencsétlenség helyszínén 2023. január 16-án Forrás: MTI/AP/Krishna Mani Baral

A helyi médiában közzétett videófelvételen sűrű fekete füst gomolygott a baleset helyszínén, miközben a mentők és a kutatócsapat tagjai a repülőgép roncsai körül gyűltek össze.

Teknath Sitaula, a katmandui repülőtér tisztviselője elmondta, hogy a fekete doboz jó állapotban van és arra számítanak segít felgöngyölíteni a hatóságoknak a baleset pontos okait.

A fedélzeten tartózkodó 72 ember közül legalább 68 életét vesztette Forrás: MTI/AP/Junis Gurung

Nepál a baleset következtében hétfőt gyásznappá nyilvánította, és létrehozott egy bizottságot, amely kivizsgálja a katasztrófát, és intézkedéseket javasol a hasonló esetek jövőbeni elkerülésére.