Befejezi a Windows 10 értékesítését a Microsoft

microsoft windows 10 october 2018 update
Windows 10 October 2018 Update
Vágólapra másolva!
Nemsokára csak harmadik felektől lehet majd licenckulcsot vásárolni.
Vágólapra másolva!

Az éppen tízezer főt menesztő Microsoft nagy csendben szimbolikus bejelentést tett a webshopjában, februártól nem lehet majd közvetlenül Windows 10 licencet vásárolni a vállalattól. Akinek ezt követően van szüksége az operációs rendszerre, az csak viszonteladóktól lesz képes jogtisztán licenckulcsot beszerezni.

Most januárban szűnt meg végleg a Windows 7 és a Windows 8.1 támogatása, következőre 2025 őszén a Windows 10 búcsúzhat Forrás: Microsoft

„2023. január 31. lesz az utolsó nap, amikor ezt a Windows 10 letöltést eladásra kínáljuk. A Windows 10 rendszert 2025. október 14-ig továbbra is támogatjuk biztonsági frissítésekkel, amelyek segítenek megvédeni a PC-t a vírusoktól, kémprogramoktól és egyéb kártevőktől" – olvasható a Microsoft releváns letöltési oldalain.

A bejelentés második fele megerősíti az eddig sejtettet, ezek szerint a Microsoft tényleg csak 2025 őszéig fog biztonsági frissítéseket biztosítani az operációs rendszerhez. Ugyan a deklarált dátumig még van jó két és fél év, azonban valószínűtlen, hogy addigra ritkává válna a Windows 10 használata. Természetesen nem zárható ki, hogy az időpont közeledtével jobb belátásra tér a Microsoft, kényszerűségből hajlandónak bizonyul még néhány évig támogatni az operációs rendszert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!