Titkot rejt Al Capone eladó háza

CHICAGO - AL CAPONE TRANSFERT GANGSTER AMERICAIN MARSHALL INCARCERATION PRISONNIER MAFIA ARRESTATION FRAUDE FISCALE CRIMINALITE
Le gangster américain Al Capone quittant Chicago, encadré par les marshalls W. Thompson (ŕ gauche) et Laubenheimer (ŕ droite), pour aller ŕ la prison d'Atlanta purger une peine de 11 ans pour fraude. Avril 1932. RV-398082
Vágólapra másolva!
Eladóvá vált egy 1818-ban épült vermonti ház, amelyet a világ egyik leghíresebb maffiafőnöke, Al Capone használt. Az épület ráadásul egy titkot is rejt.
Vágólapra másolva!

Piacra került Al Capone egykori vermonti háza. Az 1818-ban épült ingatlanban 27 szoba található, és egy látványos verandával is rendelkezik. Az ingatlant 700 ezer dollárért (kb. 250 millió forint) árulják, és egy különleges titkot rejt magában – írja a The Sun.

A háromemeletes ház Highgate városában található, és a legendák szerint ez volt Al Capone hálózatának egyik központja, ahonnan az amerikai alkoholtilalom idején az illegális kereskedelmet bonyolították.

A ház igazi különlegessége azonban a titkos alagút, amely a Missiquoi folyó közelébe vezet. Az alagút valószínűleg fontos szerepet játszott az egykori alkoholcsempészetben.

A hatalmas, 830 négyzetméter lakóterületű kastélyt korábban számos különböző célra használták. Az épületben az idők során működött táncterem, fogadó, étterem és bár, iskola, valamint szerveztek a házban esküvőket is. A 232 négyzetméter területű tánctermet 1957-ben alakították ki. Az ingatlant az elmúlt években magánlakásként használták.

Al Caponét 1931-ben vádolták meg adócsalással, 69 társával együtt. Végül 11 éves börtönbüntetésre ítélték a híres Alcatrazban. A súlyos egészségügyi problémákkal küszködő egykori maffiavezér 1939-ben szabadult, és 1947-ben, 49 évesen halt meg a Miami Beachen található otthonában.