A britek nem akarják Harry herceget és Meghant látni III. Károly koronázásán

Harry herceg, Meghan Markle
Britain's Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex arrive to attend The Mountbatten Festival of Music at the Royal Albert Hall in London on March 7, 2020. - The Festival brings together world-class musicians, composers and conductors of the Massed Bands of Her Majesty’s Royal Marines. This year, the performance will mark the 75th anniversary of the end of the Second World War and the 80th anniversary of the formation of Britain’s Commandos. (Photo by SIMON DAWSON / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A britek 92 százaléka nem akarja, hogy III. Károly királlyá koronázásakor Harry herceg és felesége Meghan Markle ott legyenek.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint május 6-án, háromnapos királyi ünnepség keretein belül rendezik meg III. Károly király koronázását. A program közé tartozik az is, hogy Károly a királyi család többi tagjával együtt a Buckingham-palota erkélyén lép elő először királyként.

Legutóbbi közvélemény-kutatása szerint

az angolok erősen ellenzik a nem királyi feladatokat ellátó királyi családtagok nyilvános megjelenését, gondolva itt Harryre és Meghanre.

Ez történt II. Erzsébet királynő platina jubileumi ünnepségén is: az erkélyen csak Károly és Kamilla, Vilmos herceg és Katalin, valamint gyermekeik jelentek meg.

Az összesítések szerint 92 százalék nem szeretné látni Harryéket,

a britek mindössze 7%-a örülne csak annak, ha megjelenne a pár a Buckingham-palota erkélyén.

Harry herceg és felesége Meghan Markle Forrás: AFP/Simon Dawson

A hírek szerint III. Károly olyan megállapodást szeretne kötni háborúzó fiaival, amely lehetővé tenné, hogy Harry és felesége, Meghan részt vegyen a Westminster Abbey májusi, koronázási ceremóniáján.

Egy királyi bennfentes szerint azonban az valószínűtlen, hogy édesapjával és testvérével együtt jelenik meg, és valószínűleg az sem fog bekövetkezni, hogy valamilyen jelentős nyilvános eseményen részt vesznek a koronázási ünnepségek alatt.