Vendégekkel közvetíthetnek élőben a youtuberek

mobilozás telefonozás okostelefon mobilnet smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Elsősorban a kisebb csatornák gazdái számára jöhet kapóra a Go Live Together funkció.
Vágólapra másolva!

Újabb élő videóközvetítéses funkciót kezdett elérhetővé tenni a mobilappjaiban a YouTube, amely óriási mértékben megkönnyítheti az olyan csatornatulajok dolgát, akik távolról kívánnak vendéget hívni a közvetítéseikbe. A Go Live Together csak a legalább 50 feliratkozóval rendelkező csatornák számára válik hullámokban elérhető, de a becsatlakozó vendégek esetében nincs semmilyen extra megkötés, kizárólag egy Google-fiókkal kell rendelkezniük.

A kép csak illusztráció Forrás: Liza Summer / Pexels

A Go Live Togetherrel élőben közvetítők csak telefont használhatnak kameraként, a mobilos YouTube alkalmazáson keresztül működik a közös közvetítés indítása és az abban vendégként való részvétel. A használata nagyon egyszerű, a csatorna házigazdájának sima élő közvetítés helyett csak az új menüpontra kell rákoppintania, majd a vendég meghívását és becsatlakozását követően elindíthatja magát a közvetítést.

A fejlesztés elsősorban a kisebb, vagy kevésbé műszaki beállítottságú csatornák házigazdái számára jöhet jól, hiszen pofonegyszerűen lehetővé teszi a távoli vendég szerepeltetését az élő adásban, nem kell mindenféle számítógépes mágiát tanulgatni egy efféle adás készítéséhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!