Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának záró mérkőzésén az utolsó helyen álló Vasas a 10. Újpestet csapatát fogadta az Illovszky Rudolf Stadionban. A lila-fehérek nem a legszebb napjaikat élik, hiszen hét közben kiestek a Magyar Kupából, az NB I-ben pedig továbbra is a kiesés ellen harcolnak. A klub belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet pedig rátett még egy lapáttal, ugyanis nehéz helyzetben azzal sokkolta a szurkolókat, hogy a csapat két húzóemberét el fogja adni a rivális Fehérvárnak. 

A Nemzeti Sport pénteken arról írt, hogy a szintén kiesés elől menekülő MOL Fehérvár FC megállapodhat az Újpesttel Csongvai Áron és Katona Mátyás átigazolásáról.

Vasárnap délután aztán a fővárosi klub kiadott egy közleményt, melyben tudatta, hogy tárgyalásban áll Csongvai Áron és Katona Mátyás átigazolásával kapcsolatban. A két játékos emiatt nincs ott a Vasas elleni OTP Bank Liga mérkőzésen a csapat keretében.

Csongvai Áron már a magyra válogatott keretébe is bekerült Fotó: Polyák Attila - Origo

Csongvai - aki nem mellesleg a lila-fehérek csapatkapitánya - 15 évesen, 2016 nyarán került a Vasastól az Újpesthez, 2019 októbere óta 104 tétmeccsen játszott a csapatban, ezeken 10 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott. A 22 éves játékos az U21-es válogatottban nyolc alkalommal lépett pályára, 2022 novemberében pedig Marco Rossi is meghívta keretébe a Luxemburg és Görögország elleni felkészülési mérkőzésekre.

A 23 éves Katona 2017 nyarán került Újpestre és 2020 júniusában mutatkozott be a lila-fehérek felnőtt csapatában, a támadó 63 találkozón 8 gólig és 4 gólpasszig jutott.

Az Újpest-szurkolók a Fradi elleni meccsen is tüntettek a tulajodonos ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kiesés elől menekülő csapatnak óriási szükség lett volna a két a magyar játékosra a tavaszi szezonban, így a szurkolók érthetően nehezen emésztik meg a távozásukat, ennek pedig már a Vasas elleni meccs előtt is hangot adtak. Már a kezdő sípszó előtt hangosan szidalmazták Roderick Duchatelet tulajdonos, és percekig skandálták a "b*zi belga" rigmust.