Hollandiában musical készül Soros György életéről

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Hollandiában musical formájában viszik színpadra Soros György milliárdos spekuláns életét. A darabot 2023. március 4-étől játsszák majd - írja a Tűzfalcsoport. 
Vágólapra másolva!

„A The Making of Soros the Musical betekintést nyújt a spekuláns, milliárdos és filantróp Soros György életébe, akivel szemben a (szélső)jobboldal és a (szélső)baloldal egyaránt bizalmatlan. Vidám kísérlet arra, hogy megértsünk valamit a pénz és (esetleg) a jó világából. Vagy a gonoszéból. Vagy mindkettőből egyszerre" – szól a színdarab beharangozója.

Így folytatják: „Amelyben legalább néha valaki önfeledten dalra fakad. Ez a politikai aktivista, akinek több pénze van, mint amennyit meg tud számolni, meg akarja változtatni a világot, de jó szándékát nem mindenki érti. A kereszten kellene lennie? Ismerd meg az emberiség megmentőjét és ellenségeit."

A milliárdos spekuláns életét színre vivő „Mugmetdegoudentand" (Aranyfogú szúnyog) nevű társulat egy sajátos amszterdami „kulturális kollektíva", amely több mint harmincöt éve készít színházi- és alkalmanként televíziós műsorokat - írja a tuzfalcsoport.blogstar.hu.

A csoport új holland repertoárt hoz létre, amely „személyes hangon írja le a korszellemet", mottója: „itt és most".

A Mugmetdegoudentand művészeti csapatát Joan Nederlof, Lineke Rijxman és Marcel Musters alkotják.

A társulat politikai beállítottsága munkásságuk alapján baloldali, hiszen Lineke Rijxman holland színésznő, egyben a Soros musical rendezője 2021-ben például Happy Hour címmel készített egy „komikus és kíméletlen" színházi előadást a populizmusról.

Az előadás videós beharangozója itt érhető el:

A videóból ugyan nem derül ki sok minden a musicalről, de feltűnik benne egy gyíkfejű ember.

Minden bizonnyal azért, mert egy képtelen konspirációs teória szerint a világot valójában gyíkemberek irányítják.

Feltehetően az előadás szerzői így akarják kigúnyolni a Soros Györgyöt övező, szerintük alaptalan elméleteket, melyek jelentős része egyébként tényeken alapul, csupán azzal próbálják elaltatni az emberek figyelmét, hogy mindezeket egy kalap alá veszik a valóban őrületes feltételezésekkel.

A Soros musical lesz a társulat utolsó előadása, a Mugmetdegoudentand ugyanis 38 év után a színházi évad végén megszűnik.

Az amszterdami kollektíva három művészeti alkotója az utóbbi években egyre inkább saját irányt vett.

A cikk szerzője kíváncsi, hogy mégis mi a céljuk ezzel a színdarabbal. A leírás és a színészek politikai beállítottsága alapján a milliárdos spekulánst akarják felmenteni az általa a világ több táján okozott politikai és gazdasági káosz következményei alól.

"Amennyiben tévednénk, természetesen megkövetjük az érintetteket, de nem tartjuk valószínűnek, hogy mindezekért elítélnék Soros Györgyöt a holland művészek" - írja a Tűzfalcsoport.