Borzasztóan rossz ötlet Kínából rendelni az új mobilt

OnePlus 11
Vágólapra másolva!
Aki Kínából szerezne OnePlus 11-et, ne tegye: a régiózár miatt nem tudna telefonálni.
Vágólapra másolva!

Elmúltak már azok az idők, amikor még érdemes volt Kínából új mobilt rendelni, és nem csak a vételár miatt. A OnePlus 11 viszonylag népszerű új mobil most, így egyeseknek felmerülne a kérdés, hogy jó ajánlat esetén Kínából rendelik meg. Érdemes viszont vigyázni.

OnePlus 11 Forrás: OnePlus

Amennyiben valaki nem a régiójába szánt modellt kap, akkor bajban lesz. Egy fórumban kitárgyalták, hogyan jártak pórul, akik más országból szereztek kínai OnePlus 11-et. 2 hétig jól működött ugyanis a készülék, majd felugró ablakban közölte, hogy régiózáras, így lekorlátozza a hívásokat. Konkrétan nem lehetett velük telefonálni.

Mint a kódok átnézésekor kiderült, a kínai modellt gyakorlatilag a legtöbb országban nem lehet használni, ez pedig logikus, hiszen azokban a globális modellt forgalmazzák. Így a gyártó valószínűleg nem akarja, hogy a hivatalosan támogatott országokba máshonnan szerezzenek mobilt a vevők.

Aki mégis pórul járt, az állítólag igényelhet a OnePlus szervizétől egy kódot, ami feloldja a zárolást – feltéve, hogy hivatalos csatornán át értékesítették a konkrét modellt. Állítólag a BBK többi mobilja, az Oppo és a Realme modellek is érintettek lehetnek.