A szankciós inflációt Brüsszel szabadította ránk

Orbán Viktor évértékelő beszéde, Orbán Viktor miniszterelnök, 2023, Várkert Bazár, évértékelés,
Vágólapra másolva!
Ha már Brüsszel mindenképpen háborúzni akar, az infláció ellen kellene háborúzni, de nem teszi. Mi viszont harcolunk ellene - többek között erről is beszélt Orbán Viktor az évértékelő beszédében, ahol bejelentette a kedvezményes vármegyei bérlet bevezetését is. 
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió már a tizedik szankciós csomagot készíti elő, miközben Brüsszel az eddigi döntésekkel sem ért el semmit, a háború továbbra is tart, az orosz gazdaság az idei év végére ismét növekedési pályára áll, tavaly pedig rekordbevételeket értek el az energiaexportból. Brüsszelt azonban ez nem zavarja, sőt azt is figyelmen kívül hagyják, hogy a magyarok 97 százaléka nem ért egyet a szankciókkal. Az Európai Unió folyamatosan próbálja rákényszeríteni az akaratát a kisebb országokra, azokat nem tartja egyenlő partnernek.

Orbán Viktor: A betegség neve szankciós infláció

mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Továbbá részletezte, hogy a földgáz ára sokszorosára emelkedett és a helyzet mára ugyan javult, de Brüsszelben összekötötték a gáz árát a villamosenergia árával, hiába tiltakozott ellen hazánk és Lengyelország is.

hívta fel a figyelmet a kormányfő. Kiemelte, hogy szembe kell nézni a realitásokkal: Brüsszelből segítség helyett csak szankciók jönnek!

- hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor: Válság idején cselekedni kell Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az inflációt ne tekintsük Isten csapásának és nem szabad tőle megijdeni. Cselekedni kell és meg lesz az eredménye! – tette hozzá. Akormányfő hangsúlyozta, hogy az élelmiszer árstop addig marad, amíg az inflációt csökkenő pályára nem tudjuk állítani.

Egy átlagos család a rezsicsökkentett árakon keresztül havi 181 ezer forintot spórol. Ez egész Európában egyedülálló, és ez is marad.

összegezte a célokat Orbán Viktor.

Marad a vidéknek tett ígéret is – szögezte a miniszterelnök. Elmondta, hogy a termelő mezőgazdaság mellé feldolgozó mezőgazdaságot is kell teremteni. A kormány fel fogja támasztani az elhalt élelmiszeripart. A tervekhez azonban a miniszterelnök szerint rendkívül sok energia kell, annyi, amennyi „még sosem kellett Magyarországon". Ezért „erőműveket, vezetékeket fogunk építeni", ha pedig Brüsszel nem segít, lesz más – fogalmazott a kormányfő.

- ismertette a konkrét lépést Orbán Viktor.