Egy látogató apró darabokra törte a 15 millió forintot érő szobrot Miamiban

Los,Angeles, Jeff Koons, Jeff Koons Balloon dog,
LOS ANGELES, CA - APRIL 9, 2016: Balloon Dog by Jeff Koons at The Broad Contemporary Art Museum on April 9, 2016 in Los Angeles, California, USA.
Vágólapra másolva!
Miamiban csütörtök este az egyik látogató - aki nem mellesleg maga is műgyűjtő - véletlenül leverte Jeff Koons amerikai művész 42 ezer dolláros (kb. 15 millió forint) szobrát, miután az ujjával kicsit megkocogtatta azt. A szobor - Koons egyik ikonikus Dog Balloons című műve - apró szilánkokra tört miután leesett a földre, a galéria személyzetének kellett a "maradványokat" a szemetesbe söpörnie.
Vágólapra másolva!

A baleset a floridai Miamiban évente megrendezett kortárs művészeti vásár, az Art Wynwood exkluzív, csak VIP vendégeknek szóló nyitóestjén történt - írja a BBC.

Stephen Gamson helyi művész a Miami Heraldnak elmondta, hogy éppen a 15 centimétere szobrot csodálta, amikor egy "idősebb nő" megkocogtatta, és leverte azt a talapzatáról.

A férfi először azon tűnődött, hogy ez egy művészeti performansz része lehet-e , de hamar rájött, hogy véletlen volt.

Egy látogató apró darabokra törte Jeff Koons egyik szobrát Miamiban Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Hayk_Shalunts/Shutterstock. No use without permission./Hayk_Shalunts

A nő szerencséjére a művet biztosítás fedezi, mondta Bénédicte Caluch, a Bel-Air Fine Art galériák művészeti tanácsadója.

Egyúttal hozzátette, hogy a kárt okozó nő maga is műgyűjtő.

Állítólag a nő nagyon sajnálja a történteket,

Egyébként az ominózus szobor egy limitált széria része volt, amely mostanra 799-ről darabról 798-ra zsugorodott.

Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy darabokra tört, még mindig van érdeklődés a "megsemmisült" szobor megvásárlása iránt.

Jeff Koons a szobor alkotója, nem kívánta kommentálni az esetet. A Balloon Dog szobrok a kortárs művészet kiemelkedő alkotásai közé tartoznak, összesen már több tízmillió dollár értékben keltek el.