Negatív liverpooli csúcs, Darwin Nunez rekordja

775897935 fbl Horizontal FOOTBALL
Liverpool's Uruguayan striker Darwin Nunez celebrates scoring the opening goal during the UEFA Champions League last 16 first leg football match between Liverpool and Real Madrid at Anfield in Liverpool, north west England on February 21, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az uruguayi Darwin Nunez a Liverpool leggyorsabb hazai Bajnokok Ligája-találatát szerezte meg, amikor 3 perc 10 másodperc múltával, látványos sarkazással vezetéshez juttatta angol futballcsapatát a címvédő Real Madriddal szemben a nyolcaddöntős párharc kedd esti, első összecsapásán.

A Liverpool viszont 2-0-s vezetésről 5-2-re kikapott a spanyol királyi gárdától, és a tavalyi BL-finálé "visszavágóján" született végeredmény negatív csúcs a Vörösök hazai történetében. Először kaptak öt gólt az Anfielden európai kupameccsen, ráadásul a Liverpool lett az első együttes a BL-ben, amely háromgólos különbséggel veszített meccset 2-0-s előnyről.

Nunez rekordja sem segített a Liverpoolon Forrás: AFP/Paul Ellis

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szerdai összegzése szerint az elmúlt hetven évet és bármely fellépését tekintve a Liverpool csupán két meccsen szenvedett súlyosabb vereséget vendégcsapattól: az Arsenal nyert ellene 6-3-ra az angol Ligakupában, 2007-ben, illetve 1953-ban végzett 1-5-re a Preston North Enddel szemben bajnoki mérkőzésen.

Az öt madridi találatból kettőt is jegyző brazil Vinícius Júnior 22 évesen és 224 naposan a második legfiatalabb futballistává vált, aki az Anfielden eredményes tudott lenni európai kupamérkőzésen. A "korbajnok" továbbra is a néhai Johan Cruyff; a holland klasszis 1966 decemberében az Ajax színeiben talált be 19 évesen és 233 naposan.