Részletek a HírTV Radar című műsorából

Vágólapra másolva!
Mutatjuk a témákat.
Vágólapra másolva!

Témáink:

HÁBORÚ - Beszédet mondott Putyin és Joe Biden is. Összefoglaljuk a legfontosabbakat, és megnézzük a világ vezetőinek reakcióit.

NÉGYLÁBÚAK BEVETÉSEN - Salamon Klára és kutyája Tyn is részt vett a törökországi mentésben. Ellátogattunk Zsámbékra a régi laktanyára, ahol gyakorolni szoktak a mindennapokban, azt is leteszteltük, hogy riporter kollégánkat megtalálja-e a romok között a négylábú.

KERÉKPÁRTOLVAJT FOGTAK - A budapesti rendőrök most nem kábítószert hanem kerékpárokat találtak. A 8. kerületi rendőrök egyik éjszaka egy 63 éves férfira lettek figyelmesek, aki egy biciklit kötött el az egyik pláza mögül. A tolvajt térfigyelő kamerán keresztül hazáig követték, ahol hatalmas meglepetésükre nem egy, hanem 56 lopott kerékpárt találtak.

NEKÜNK ÍRTÁK A DALT - Zenészlegendák avatták fel a Zene Háza új programhelyszínét, ahol a jövőben szűk körű, intim koncertekkel, beszélgetésekkel, zenés előadásokkal várják majd a közönséget. A régmúltról meséltek a sztárok: Kovács Kati, Frenreisz Károly, Szörényi Levente

MAGYAR PARASPORT NAPJA - A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ)2023-ban hatodik alkalommal szervezi meg a Magyar Parasport Napját február 22-én.

HONVÉDEK FARSANGJA - Az álarcok című zenei programot adja elő a Honvéd táncegyüttes és a Honvéd férfikar. A kivételes szórakozást ígérő farsangi koncerten, a rendkívül széles repertoárral rendelkező együttes végre az igazi arcát mutatja meg a közönségnek. Az elmúlt két évszázad zenei műfajain átívelő műsorban hallhatunk könnyűzenei eldolgozásokat, de megszólalnak Verdi és Gounod operakórusai is.

A FEHÉR ARANY- A múltban "fehér aranynak" nevezték, ma porcelánként ismerjük. Papp Erzsébettel, egy magyar porcelánékszer manufaktúra egyik tulajdonosával beszélgettünk arról, hogy ez a nemes anyag hogyan használható fel a hagyományaira büszke és rendkívül sokoldalú, de mégis mindig innovatív magyar művészetben.

TOVÁBBFEJLESZTETT CSIPESZEK - 27 éve használhatják a háztartások a zokni csipeszeket, mely egy magyar találmány. Az olcsó kis szerkezet megoldja azt a gyakran előforduló problémát, hogy mosás után páratlan zokni kerüljön a szekrénybe. A feltaláló most továbbfejleszti a csipeszt, nemsokára vakok és gyengén látók is használhatják találmányát, amely most szabadalmi oltalmat kapott.

MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK A MÚLTBÓL - A Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum nem csupán hazában, de Közép-Európában is egyedülálló. A mezőkövesdi szabadtéri kiállításon szinte minden olyan mezőgazdasági és gyári gép, valamint eszköz megtalálható ami hozzásegítette az iparágat a fejlődéshez.