Időskor másként, avagy élet az Olajág Otthonokban

Életképek az Olajág Otthonokban
Vágólapra másolva!
Mit csinálnak az Olajág Otthonok lakói? Oldalakat tudnánk megtölteni a válasszal, de megpróbáljuk röviden, néhány példán keresztül bemutatni...
Vágólapra másolva!
Életképek az Olajág Otthonokban Forrás: olajagotthonok.hu

Hol Sopronban, hol Solton, hol az ország egyéb részén gyalogolnak, no nem azért mert ott felejtettük őket, hanem mert az Olajág Otthonok minden intézménye tagja az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatának. Nordic Walking botokkal vagy anélkül, a fontos csak az, hogy élvezzük a természetet, barátságokat kössünk, betérjünk egy-egy neves cukrászdába vagy étterembe, majd élményekkel térjünk haza, és még sokáig meséljünk róla.

Na jó! Nem mindenki gyalogol! Van, aki a Senior Akadémián ül és friss információkat szív magába az egészséges étkezésről, a senior mozgásformákról, az időskori érzelmekről vagy éppen az unokázós csalókról! A tanév végén pedig boldogan konstatálja, hogy az ellenőrző könyve tele van pecsétekkel és remekül mutat a közös tablóképen.

Életképek az Olajág Otthonokban Forrás: olajagotthonok.hu

Ha ez sem? Hát akkor fánkot süt az óvodásokkal vagy a bölcsődében mesél az apróságoknak a mesefotelben ülve, esetleg együtt énekelnek, tornáznak. Hát ezért lehet hallani gyerekhangokat az Olajág Otthonokban vagy nagymama hangokat a bölcsődében, óvodában.

Életképek az Olajág Otthonokban Forrás: olajagotthonok.hu

Az is gyakorta előfordul, hogy önmegvalósítunk. Hogyan? Zsiráfot simogatunk, tandem ugrunk, lovas fogatot hajtunk, sakkmesterrel sakkozunk, vagy éppen kiállításra visszük a festményeinket.

Természetes lelőhelyei még az Olajág Otthonok lakóinak a budapesti színházak, múzeumok, koncertek, da akár Nagyszalontán vagy Erdélyben is hallani olykor-olykor „olajágas” hangokat.

Nem unatkozunk! Mert lehet, hogy Önök ezt időskornak hívják… Rendben, időskor. De másként!

Meséljünk még?

www.olajagotthonok.hu

Életképek az Olajág Otthonokban Forrás: olajagotthonok.hu