Tombol a tél Mallorcán, óriási hó lepte el a szigetet

weather Horizontal GENERAL VIEW
This picture shows the mountain village of Valldemossa covered in snow, on the Spanish Balearic island of Mallorca, on February 27, 2023. - Towns across the Balearic island of Mallorca, including Valldemossa and Lluc, were blanketed in snow and temperatures dropped to minus 2 degrees Celsius (28.4 Fahrenheit). Forecasters warned up to 16 inches could fall in 24 hours and a red weather alert was issued as Storm Juliette slammed. (Photo by JAIME REINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Mallorcát, amely általában meleg időjárásáról és a napsütéses strandjairól ismert, most hó és hideg sújtja, és a hőmérséklet akár -2 °C-ra is süllyedhet. A sziget északi oldalán a nagy hullámok miatt vörös riasztás van érvényben, a spanyol hatóságok 8 méteres hullámokra figyelmeztetnek.
Vágólapra másolva!

Az időjárási szakértők hangsúlyozták, hogy a sziget Serra de Tramuntana-hegységének csúcsán akár 40 centiméter vastag hó is lehet, és kisebb mennyiségű hó hullhat "még a tengerszinten is" - írja a SkyNews.

Gyalogos Valldemossa településen Mallorcán Forrás: AFP/Jaime Reina

A helyi meteorológiai szolgálat szerint a hőmérséklet -15,8 Celsius-fokig is eshet Molina de Aragónban, Spanyolország középső részén, Madrid és Zaragoza városok között fekvő területen.

Csúszós úton keresztbeállt autó a szigeten Forrás: AFP/Jaime Reina

Ahogy az egyik megfigyelőközpont videófelvételein látható, kedden még hó is abban a térségben:

A spanyol meteorológiai szolgálat a Juliette vihar miatt Spanyolország 30 régiójára időjárási figyelmeztetést adott ki.

Lázkép Valldemossa városában Forrás: AFP/Jaime Reina