Második napja tüntetnek Görögországban, 57-re nőtt a halálos áldozatok száma

Lárisza, 2023. március 1. Mentőalakulatok tagjai dolgoznak a közép-görögországi Lárisza városa közelében történt súlyos vasúti baleset helyszínén, ahol egy személyvonat tehervonattal ütközött 2023. március 1-re virradóra. Az ütközéstől több kocsi kisiklott, és lángba borult. A szerencsétlenségben legkevesebb 32-en életüket vesztették, 85-en megsérültek. MTI/EPA/ANA-MPA/Ahiléasz Hirasz
Vágólapra másolva!
Tovább zajlanak a tüntetések Görögországban, ahol a vonatbaleset áldozatainak száma 57-re nőtt.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, kedden frontálisan ütközött két vonat Görögországban, az áldozatok száma azóta tovább emelkedett.

Már legalább 57 halálos áldozata van a tragédiának.

Kiriákosz Micotakisz görög kormányfő (jobbról a második) és Kosztasz Karamanlisz közlekedési miniszter (balra) látogatást tesz a közép-görögországi Lárisza városa közelében történt súlyos vasúti baleset helyszínén, ahol egy személyvonat tehervonattal ütközött 2023. március 1-re virradóra Forrás: MTI/AP/Görög miniszterelnöki iroda/Dimtirisz Papamicosz

Az Athénból Thesszalonikibe tartó személyvonat és a Thesszalonikiből Láriszába tartó tehervonat Lárisza előtt ütközött össze, miután ugyanarra a vágányra kerültek.

A 350 embert szállító járat kedden, nem sokkal éjfél előtt ütközött össze a tehervonattal.

A fedélzeten utazók közül sokan a 20-as éveikben járó diákok voltak, akik a görög ortodox nagyböjt ünneplését követő hosszú hétvége után tértek vissza Szalonikibe.

A mentőalakulatok még mindig a leégett és összeroncsolódott vagonok között kutatnak áldozatok után

- írta a BBC.

- mondta egy helyszínen dolgozó mentős.

A szerencsétlenségben legkevesebb 57-en meghaltak Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Ahiléasz Hirasz

A helyi média arról számolt be, hogy 10 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván, a családok DNS-mintát adtak az azonosításhoz, az eredmények csütörtökre várhatók.

Tovább zajlanak a tüntetések

Több mint kétezer ember tüntetett második napja Athénban és Szalonikiben, akiket megdöbbentett a katasztrófa.

- mondta az egyik athéni tüntető.

Tüntetők Szalonikiben Forrás: MTI/AP/Jánisz Papanikosz

Szerda este a görög vasút fenntartásáért felelős Hellenic Train athéni székhelye előtt zavargók csaptak össze a rendőrséggel.

A rendőrök könnygázt vetettek be a tüntetők szétoszlatására, akik köveket dobálták őket és tüzeket gyújtottak a nyílt utcán.

A tüntetések kiváltó okáról, és a görög korrupcióról itt írtunk részletesen:

Zavargások, tüntetések, sztrájk Görögországban a vasúti tragédia miatt

Ahogy az Origo is beszámolt róla, szörnyű vonatbaleset történt Görögországban szerdára virradóra, miután az Athénból Thesszalonikibe tartó személyvonat és a Thesszalonikiből Láriszába tartó tehervonat frontálisan ütközött. A két vonaton összesen 350 ember utazott, közülük a legfrissebb adatok szerint legalább 57 ember meghalt és 85 ember megsérült.