Ők a világ legkisebb koraszülöttjei, perceken múlt az életük

inkubátor koraszülött újszülött Miért ilyen magas a koraszülöttek száma? dr. life
Nem lehet elég korán kezdeni a terhességgel, a kockázatokról, illetve ezzel együtt a koraszüléssel kapcsolatos információk átadását
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy az orvosok semmi esélyt nem adtak a kanadai ikerpár életben maradására, Adiah és Adrial Nadarajah már egyévesek. A kisfiú és a kislány 126 napos koraszülöttséggel jöttek a világra, ezzel ők az új rekorderek, amit a Guiness is elismert. A korábbi rekord 2018-as, de az amerikai Iowa államban született ikrek "csak" 125 napos koraszülöttséggel születtek - írta a BBC.
Vágólapra másolva!

Egy teljes terhesség általában 40 hetes, de ők 18 héttel korábban születtek meg.

Shakina Rajendram, az édesanya azt mondta, hogy amikor 21 hetes és ötnapos korában megindult a szülés, az orvosok a kórházban azt mondták neki, hogy

a babák nem életképesek, és nulla százalék esélyük van a túlélésre.

A legtöbb kórház nem próbálja megmenteni a 24-26. hét előtt született gyermekeket, de szerencsére a házaspár át tudott költözni a torontói Mount Sinai Kórházba, ahol van egy speciális újszülött intenzív osztály - írta a portál.

Rajendram asszonnyal a második vajúdási napján - a terhesség 21. hetében - közölték, hogy

ha a babái akár csak néhány perccel a 22. hét előtt születnek meg, akkor hagyják őket meghalni.

Így hát amikor a magzatvize elfolyt mindent megtett, hogy a babák még benn maradjanak, majd kevesebb mint két órával azután, hogy a méhben a 22. hétbe léptek, a gyerekek megszülettek.

Ez volt a második terhessége, miután az elsőt alig néhány hónappal korábban elvesztette ugyanabban a kórházban, az ontariói otthonuk közelében. Adiah és Adrial mostanra már egyévesek lettek, annak ellenére, hogy már korán komoly egészségügyi problémák merültek fel náluk.

Címlapi képünk illusztráció!