Szánalmas magyarázatot adott Gyurcsány a botrányos parlamenti jelenetéről

Vágólapra másolva!
A mozzanatot előre megbeszéltük, egészen pontosan azt, hogy „kimennek, és hosszan megölelik egymást, tüntetőleg" - így próbálta megmagyarázni Gyurcsány Ferenc hétfői parlamenti akcióját. 
Vágólapra másolva!

Becsületbeli ügynek nevezte Ráczné Földi Judit parlamenti képviselőségét Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A DK-elnök az offshore-botrányról azt mondta, Ráczné Földi Judit hibázott, és ő maga mondta meg Rácznénak, hogy nem lesz képviselő, mert „ezt még meg kell küzdenie".

Gyurcsány próbálta megmagyarázni a hétfői eseményeket Forrás: Origo

Beszélt arról is, hogy a politikust egyébként egy tisztességes nőnek tartja, akit tisztességtelenül bántanak, de nézzük a lényeget, ugyanis az elmúlt napokban sokat vitatott ölelésről is szólt a DK elnöke - írta a Magyar Nemzet.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint a mozzanatot előre megbeszélték, egészen pontosan azt, hogy „kimennek, és hosszan megölelik egymást, tüntetőleg". Két barát ölelkezett – fűzte hozzá, majd reagált arra is, hogy Görög Ibolya azt mondta, abúzus, ami a Parlamentben történt. A DK-elnök szerint a protokollszakértőnek azért nincs igaza, mert mindez nem egy protokolleseményen történt.

A politikus szerint az ölelés azt is mutatta, hogy mindenki elmehet „a csudába", a párt együtt van, a jövőre nézve is.