Nem értenek egyet a budapestiek Karácsony legújabb ötletével - videó

Vágólapra másolva!
Ismét egy átgondolatlan terv – ez a véleménye dr. Kovács Kázmérnak a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnökének, de a Metropol megkérdezte a budapestieket is, hogyan vélekednek a Nyugati téri felüljáró bontásáról.
Vágólapra másolva!

A Nyugati tér felújításáról szóló tervekről egy évvel ezelőtt hallhattunk először, amikor a Budapesti Fejlesztési Központ elkészítette az átalakítási látványterveket.

A tervek szerint a felszín teljesen zölddé válna, a föld alatt pedig egy 6 vágányos mélyállomás is épülne. Azonban a kialakult gazdasági helyzet miatt elhalasztották a munkát.

A Metropol információi szerint Karácsony Gergely mégsem vár, elbontatja a felüljárót, minden további fejlesztés nélkül.

Nincsenek előzetes felmérések, amelyek bemutatnák azt, hogy az új elrendezés mennyivel fogja lassítani a környék forgalmát és ezáltal milyen többletkárosanyag-kibocsátáshoz fog vezetni

– hangsúlyozta dr. Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke, hozzátéve:

A bontás kapcsán többen aggodalmukat fejezték ki, arra hivatkozva, hogy nem készült átfogó vizsgálat a változtatás hatásaival kapcsolatban.

- így reagált a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője Karácsony bejelentésére. Wintermantel Zsolt emlékeztetett: „Nem a főpolgármesternek jutott eszébe a Nyugati tér, benne a felüljáró kérdésének rendezése és nem a baloldali vezetés készített rá előzetes terveket, hanem a kormány által létrehozott Budapesti Fejlesztési Központ. Most, hogy Brüsszel pénzvisszatartó zsarolása és az elhibázott szankciók okozta gazdasági nehézségek miatt át kell gondolni, hogy mire jut és mire nem jut pénz, Karácsony Gergely saját feladatainak elvégzése helyett ismét csak a kormányt támadja. A Nyugati tér közlekedésének és térrendezésének feladata 10 százalékban a főváros feladata. Karácsony Gergely 3 év szövegelés után elkezdhetne dolgozni.”

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint Karácsony Gergely és a kerületi polgármester bejelentése csak megúszós mellébeszélésnek tekinthető.