Traktorral és rönkházakkal csapott be embereket egy somogyi férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy szökésben lévő, budapesti sorozatcsaló ellen, aki változatos módszerekkel verte át áldozatait.
Vágólapra másolva!

A büntetett előéletű férfinak 2017-ben nem volt állása és mivel több pénzintézetnek is tartozott, úgy döntött, hogy csalással szerez pénzt.

Először internetes hirdetést adott fel, amelyben 20 millió forintért kínált eladásra egy traktort, aminek a fényképeit és adatait egy németországi kereskedés honlapjáról töltötte le.

Egy érdeklődőnek, akinek felkeltette az érdeklődését a hirdetés, még egy bálázó gépet is eladott volna.

Végül 1,2 millió forintos előleget sikerült kicsalnia az áldozatától.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi ezután módszert váltott. Olyan hirdetéseket adott fel, amelyekben kedvező áron vállalta rönkházak építését, amivel

négy embert vert át, akik 500 ezer és 2,3 millió forintnyi összegeket fizettek ki neki.

A férfi nem ismert olyat, aki a házakat fel tudta volna építeni, de még hosszú ideig hitegette azzal az áldozatait, hogy azért nem tudta elvégezni a munkát, mert a fát szállító kamion elakadt és hatósági ellenőrzés alá vonták.

A férfi egyelőre eltűnt a nyomozók szeme elől, ezért vele szemben belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak már.

Az ügyészség határozattal távollévő terheltté nyilvánította, és vele szemben vádiratot nyújtott be a Kaposvári Járásbíróságra, melyben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltás kiszabására inditványozta.