Káosz Hollandiában, borzok miatt szünetel több vonalon a vasútközlekedés

Vágólapra másolva!
Hollandiában a vasúti sínek alatt tanyázó borzok miatt járatkimaradások és fennakadások történtek a vasúti közlekedésben.
Vágólapra másolva!

A borzok által okozott fennakadások az ország északi és déli részén közlekedő vonatokat érintette. Előfordult, hogy egyes járatok legalább egy hétig nem közlekedtek.

A dél-hollandiai Den Bosch és Boxtel közötti vonalat kedden zárták le, miután a borzok üreget ástak maguknak a vasúti sínek alatt.

John Voppen, a holland vasúthálózat vezérigazgatója szerint egy héten belül ez már a második alkalom volt, hogy bizonyos vasúti vonalakat kellett állítani a borzok tevékenysége miatt.

A vezérigazgató elmondása szerint a probléma megoldása jelentős időt vehet igénybe, mivel a vasúttársaságoknak engedélyre van szükségük arra, hogy az állatokat áttelepítsék máshová, illetve, hogy az élőhelyüket bolygassák.

A ProRail szerint az elmúlt napokban végzett ellenőrzés azt mutatta, hogy a borzok nagyon aktívan ásnak, rengeteg üreg keletkezik kis időn belül.

- tette hozzá.

A Den Bosch-Boxtel-Eindhoven egy nagyon fontos összeköttetési útvonal az északi és déli országrészek között. A vonalon közlekedő személy- és tehervonatoknál még a jövő héten várhatóak fennakadások.

A hónap elején északon, a frízföldi Molkwerum közelében szintén borzok fészkelték be magukat a vasúti sínek alá.

Emiatt az egyik vasúti vonalon a jövő hónapig szünetel a közlekedés.

A vasúti dolgozók azt tervezik, hogy homokdombokat csinálnak azokon a helyeken, ahol a borzok üregeket ásnának, hogy inkább ezeket a dombokat használják üregek ásására.

Voppen úr elmondta, hogy a ProRail sürős tárgyalásokat fog folytatni az ügyben az infrastrukturális minisztériummal.