A Földön Tündérkert azáltal lesz, hogy gondozója van

Demeter Szilárd író
Budapest, 2019. március 5. Demeter Szilárd író, publicista, filozófus, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a múzeum épületében 2019. március 5-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Ha csak Kovács Gyula példáját vesszük: olyan emberek szövetsége gyűlt ma itt össze, akik többet adnak vissza a nagy egészbe, mint amennyit kaptak, és úgy adják vissza a többletet, hogy azt senki nem értelmezi fölöslegként - mondta Demeter Szilárd a Tündérkertek Gálaestjén a Nemzeti Színházban. A Tündérkertek rendezvénysorozat alapítója a Kossuth-díjas színész, Szarvas József.
Vágólapra másolva!

Erdélyiként, mi több, székelyként elmondhatom: Tündérkert nem volt - hanem lesz. Soha nincs kész, mindig alakul valamerre. Rá kell tenni a munkát. Ebbe beleszülettem, így mentünk pityókát kapálni, a tündérkerti hétköznapokban komolyan gondolják, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék - mondta Demeter Szilárd.

Amit viszont Kovács Gyulától tanultam rá az atyai örökségre: ezen a Földön Tündérkert azáltal lesz, hogy gondozója van. Csak az értő és szerető munkás kéz által válik egy ültetvény kertté, és csak a Teremtő segédjeként csinálhatunk a kertből Tündérkertet - emelte ki.

Ez az a tudás, amit szeretnék átadni a fiamnak, ebbe szeretnénk belenevelni a gyermekeinket. Ezért vagyunk ma itt mindannyian - húzta alá.