Török Ádámra emlékezik a közmédia

Török Ádám
Török Ádám
Vágólapra másolva!
Műsorváltozással tiszteleg a Mini együttes alapító frontembere, Török Ádám zenei munkássága előtt a Duna, az M5 és az M2 Petőfi TV. A Máté Péter-díjas előadóművészre interjúkkal és koncertműsorokkal emlékeznek a csatornák.
Vágólapra másolva!

A magyar progresszív rock és jazz-rock kiemelkedő alakja, Török Ádám énekes, fuvolista, dalszerző 75 éves korában elhunyt. Halálhírét április 18-án jelentették be, a közmédia műsorváltozással adózik a nagy formátumú zenész emléke előtt.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Április 18-án, kedden 21:15-től az M2 Petőfi TV ismétlésben adja a Magas és Mély című műsorának Török Ádámról szóló epizódját, amelyben az énekes életének fordulópontjairól mesélt. A Jazz Akusztik: Török Ádám koncertet április 21-én 21:15-től tűzi műsorára a csatorna. A Petőfi Rádióban a kedden 20 órakor kezdődő Petőfi Kultban szintén megemlékeznek róla.

Az M5 kulturális csatorna április 18-án 19:05-től ismétli a Kontúr című portréműsorát, amelyben Török Ádámmal kivételes életútjáról beszélgettek. A Duna újraadja 23:05-től a Hogy volt?! - Török Ádám és a Mini epizódját, amelyben leghíresebb slágereik, a Gőzhajó és a Vissza a városba történetét is megosztotta a nézőkkel. A Duna World április 19-én 17:30-tól a Török Ádámról szóló Hogy volt?! című műsorral csatlakozik a megemlékezéshez.