A Disney meleg és transznemű bulija minden gyermeket örömmel vár

Disneyland
Vágólapra másolva!
Disneyland bejelentette első "Pride Est" ünnepségét, ahol a melegek és transzneműek Disney-témájú ünneplése lesz a program. A bulin gyerekek is részt vehetnek.
Vágólapra másolva!

A Disneyland „Pride Estje" június 13-án és 15-én este 21 órától veszi kezdetét a kaliforniai Anaheimben. A jegyek ára – hároméves kortól – 139 dollárba (48 ezer forint) kerül személyenként, amely magában foglalja a belépést a Disneyland Parkba három órával a buli kezdete előtt. A háromévesnél fiatalabb gyerekek ingyen mehetnek be.

A Disney elmondta, hogy a „Pride Est" party

egy Pride-témájú felvonulást tartalmaz majd, amelyen Mickey egér, Minnie egér és barátaik "különleges öltözékben" vonulnak fel.

Lesznek táncos partik is és belépők a vidámparki hullámvasutakra.

A Walt Disney Co. agresszívan terjeszti a meleg és transznemű ideológiát a gyerekeknek szánt szórakoztató műsoraiban.

Csak a tavalyi évben a Disney több transznemű karaktert is létrehozott gyermekműsoraihoz, meleg szereplőket helyezett el nagy költségvetésű filmjei középpontjába, és még egy LMBTQ-tematikájú ruházati vonalat is elindított.

2021-ben a Disney+ streaming szolgáltatása a YouTube-on megrendezte a „This Is Me: Pride Celebration Spectacular" című zenés különkiadást, amelynek főszereplője a drag queen Nina West volt, és a népszerű Disney-dalok LMBTQ-témákkal újragondolt előadásait mutatta be.