Megvan az óriási bajban lévő Zalaegerszeg új edzője és sportigazgatója

Végh Gábor, a ZTE elnöke (balra), Boér Gábor vezetőedző és Sallói István sportigazgató
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában kilencedik helyen álló Zalaegerszeg a hivatalos honlapján jelentette be, hogy elküldött Ricardo Moniz után Boér Gábor veszi át a csapat irányítását, a távozó sportigazgató, Dragóner Attila helyére pedig visszatér a klubhoz Sallói István.

Boér Gábor Lendváról teszi át székhelyét Zalaegerszegre. A 40 éves szakembert jól ismerhetik szurkolók, hiszen 2020 és 2021 között már irányította Zalaegerszeget, ezt követően pedig Budafokon, majd egészen mostanáig Lendván dolgozott.

„Egyértelmű a célunk az előttünk álló időszakra, az elsőosztályban kell maradni és meg kell nyerni a kupát, ami egy mérföldkő a klub életében.

Ez nem csak rólam, hanem a klubról és a városról szól. Nagyon fontos, hogy egység legyen az öltözőben és olyan munkát végezzünk, amivel elérhetjük céljainkat. Meg kell fordítanunk a jelenlegi negatív szériát és vissza kell térni a helyes útra; ez a csapat a szezon során már többször bizonyította, hogy tud jól játszani és komoly lendülettel rendelkezik.

– nyilatkozta a ZTE honlapjánakBoér Gábor, aki a korábbi zalaegerszegi regnálása alatt 31 meccsből csak 11-et tudott megnyerni.

Végh Gábor, a ZTE elnöke (balra), Boér Gábor vezetőedző és Sallói István sportigazgató Forrás: ztefc.hu

Boér Gábor kinevezése mellett egy nagy visszatérőt is bejelentettek. Dragnór Attila távozása után Sallói István lesz a klub új sportigazgatója. Sallói 2018 és 2021 között három éven keresztül szolgálta a klubot és szakmai irányítása alatt a ZTE kiharcolta a feljutást az NB I-be.

„Egyrészt sajnálom, hogy olyan helyzet van a Zeténél, hogy váltani kell, hisz nagyon jól indult a szezon, ígéretes a társaság. Másik oldalról pedig el kell mondjam, hogy jól éreztem magam Zalaegerszegen az első időszakomban, jó volt az együttműködésünk az elnök úrral és nagy örömmel fogadtam el a lehetőséget.

Bízom benne, hogy sikerül úgy befejezni az évet, ahogy ez pár hónappal ezelőtt is kinézett. Régi álmunk válhat valóra, hisz már évekkel ezelőtt is beszéltünk róla, hogy szeretnénk megnyerni a kupát, mivel kupagyőztes még nem volt a Zete.

Ez egy nagy lehetőség lesz, de jelenleg a Mezőkövesd elleni mérkőzés a legfontosabb" - nyilatkoztaSallói István, aki a távozása után a MOL Fehérvárnál dolgozott, de tavaly októberben a csapat gyenge szereplése miatt távoznia kellett.

A Zalaegerszeg a legutóbbi hét bajnoki meccséből csak egyet tudott megnyerni, és már csak három pont az előnye a 11. kieső helyen álló Budapest Honvéd előtt. Az új edző szombat délután mutatkozik be a csapat kispadján a Mezőkövesd elleni bajnokin.