Szikora Róbert Ferenc pápáról: Amit ő mond, az olyan, mintha Krisztus mondaná

Szikora Róbert
Vágólapra másolva!
Szikora Róbert szerint Ferenc pápa látogatása kegyelmi időszakot biztosít Magyarországnak, éppen ezért ő mindenképp ott lesz a Szentatya vasárnapi miséjén a Kossuth téren.
Vágólapra másolva!

"Ez egy kegyelmi időszak Magyarországnak. Itt van egy háború a szomszédságunkban, naponta hallunk magyar áldozatokról, kárpátaljai magyarok halnak meg" - mondta, hozzátéve, hogy egy csodának tekinti, hogy Ferenc pápa Magyarországra látogat eme nehéz időszakban. A vasárnapi misét nem hagyja ki.

Másfél évvel ezelőtt is ott voltunk, és most sem hagyjuk ki a pápai szent misét. Mert az maga egy csoda, az az országnak, a magyar kereszténységnek a megtisztelése" - mesélte a Blikknek a zenész, hozzátéve, hogy igyekszik a többi programon is részt venni.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

- szögezte le Szikora, akinek már gyermekkorában is fontos szerepet töltött be a vallása.

"Már gyerekkorom óta. Könnyű volt, mert én a megszületésem után négy nappal lettem megkeresztelve, négy napot voltam Jézus Krisztus nélkül ezen a Földön. És utána mint minden külvárosi srác abban az időben, jártam hittanra, jártam templomba. De azért az embernek felnőtt fejjel újra meg kell térnie. Újra azt kell mondani Istennek, hogy »Itt vagyok, újra itt vagyok, és sok bűnt elkövettem, de tudom, hogy te mennyire szeretsz minket, és tudom, hogy te eltörlöd a bűnöket, mint ahogy egyszer már eltörölted. És az az egyszer az örökre szól.« Ez a többszörös megtérés kell, hogy legyen az ember életében" - fejtette ki, hozzátéve, hogy mindennap jár templomba.

@hirtv_official “A Szentlélek közelsége derűt hoz” Szikora Robit kérdeztük! Kövesd a HírTv-n a Pápalátogatást élőben péntektől vasárnapig! #szikoraróbert #pápa #francesco #nekedbelegyen #tv #foryou #budapest #latogatas #vatikan #elo ♬ eredeti hang - HírTV