Szoboszlai Dominik szenzácós gólt lőtt a Német Kupa-elődöntőben - videó

Horizontal
Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai celebrates scoring the 0-3 goal with his team-mates during the German Cup (DFB Pokal) semi-final football match SC Freiburg v RB Leipzig in Freiburg southern Germany on May 2, 2023. (Photo by THOMAS KIENZLE / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
A három magyar válogatott focistát is foglalkoztató RB Leipzig már az első félidőben 4-0-s előnyre tett szert Sallai Roland csapata, a Freiburg elleni Német Kupa-elődöntőben. A lipcseiek harmadik gólját Szoboszlai Diminik szerezte egy szép összjáték után.

A szűk negyedóra után már két góllal vezetett a lipcsei csapat, a 13. percben Dani Olmo lőtt majd, majd a spanyol egy perccel később gólpasszt adott Henrichsnek. A 37. percben Szoboszlai játszott össze Olmóval a kapu előterénél, a magyar válogatott csapatkapitánya pedig a parádés összjáték után higgadtan lőtt a kapuba.

Szoboszlai szezonbeli hatodik gólját jegyezte, négy Bundesliga- és egy BL-gól mellett ez volt az első találata a Német Kupában.

Dani Olmo egyébként ezt követően sem állt le a gólpasszok kiosztásában, a szünet előtt Christopher Nkunkut hozta ziccerbe a francia pedig megszerezte a lipcseiek negyedik gólját, alighanem eldöntve ezzel a továbbjutás kérdését már egy félidő alatt.