Vágólapra másolva!
A Spanyol Kupa döntőjében a Real Madrid 2-1-re nyert az Osasuna ellen. Rodrygo már a 2. percben vezetést szerzett, majd a pamplonai csapat váratlanul egyenlített a második félidőben. A 70. percben ismét a brazil sztár villant, és két góljának köszönhetően Carlo Ancelotti csapata nyerte meg a trófeát.

Az nem számított meglepetésnek, hogy a Spanyol Kupa döntőjének egyik résztvevője a Real Madrid volt, viszont az élményszámba ment, hogy a La Liga középmezőnyében található Osasuna volt a finálé másik résztvevője.

Egyértelműen Carlo Ancelotti csapata számított a mérkőzés esélyesének, ennek szellemében a Sevillában rendezett döntőn a Real hamar magához ragadta a kezdeményezést.

A vezető gólra nem is kellett sokat várni, a 2. percben Vinicius Junior fantasztikus cselek után középre játszott, Rodrygo pedig ballal a kapuba bombázott.

Rodrygo már a 2. percben vezetést szerzett a Realnak Forrás: AFP/Cristina Quicler

A madridiak uralták a játékot, de a pamplonai együttes egyenlíthetett volna a 26. percben, ám Dani Carvajal az utolsó pillanatban kirúgta a jobb alsó elől Abde Ezzalzouli lövését. A 32. percben David Alaba gyönyörű szabadrúgása kis híján beakadt, a labda a felsőlécről vágódott vissza a játéktérre. A félidő végén Viniciust provokálta Ruben Pena, és az idegesen reagáló brazil kapott sárgát, az Osasuna játékosa pedig szóbeli figyelmeztetést.

A második félidőt két helyzettel indította a Real, de Karim Benzema és Vinicius is a kapu fölé bombázott.

Átengedte a területet Ancelotti csapata az ellenfélnek, és erre ráfázott, mert az 58. percben a 16-os előteréből Lucas Torro óriási bombagólt ragasztott a jobb alsó sarokba.

Bombagóllal egyenlített az Osasuna Forrás: AFP/Ander Gillenea

Azonnal támadásba lendült a Real, Valverde került helyzetbe, de eltörte a labdát és a kapu mellé lőtt. A 70. percben Vinicius az alapvonalról játszott középre, a rövid felszabadítás után Toni Kroos lövését blokkolták,

de a labda Rodrygo elé került, aki közelről nem hibázott és újra vezetéshez juttatta a Realt.

A 77. percben Alaba félfordulatból lőtt, előtte Benzema lövését blokkolták - egyre közelebb került a meccs lezárásához a madridi sztárcsapat. Az Osasuna nem adta fel, a pamplonaiak küzdöttek az egyenlítésért, de a védelmük sokszor fellazult és sebezhetővé vált.

Az utolsó percekben már nem történt változás, a Real Madrid Rodrygo vezérletével megnyerte a Spanyol Kupát.

Rodrygo (21) volt a hős, a Real Madridé lett a Spanyol Kupa Forrás: AFP/Ander Gillenea

A Real ezt megelőzően legutóbb kilenc éve nyerte meg a Spanyol Kupát, akkor is Carlo Ancelotti ült a madridiak kispadján.