Novák Katalin: Mi, magyarok, nem fogunk amiatt szégyenkezni, mert azok vagyunk, akik vagyunk

novák katalin
Novák Katalin
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ és a New York Young Republican Club gálavacsorán látta vendégül nemzetközi vendégeit a budai várban, Budapest reprezentatív terében, a Királyi Lovardában. A gálavacsora díszvendége Magyarország Elnökasszonya, Novák Katalin volt - áll az Alapjogokért Központ közleményében.
Vágólapra másolva!

Köszöntőbeszédében Novák Katalin elmondta, éppen ezen a napon tartják férjével házassági évfordulójukat, mégpedig a huszonegyediket. „Mindenekelőtt édesanya vagyok, egy elhivatott feleség és anya. Emellett keresztény vagyok, amit semmi pénzért nem adnék fel.

- fogalmazott.

Novák Katalin Forrás: Alapjogokért Központ

Novák Katalin a jelenlévő nemzetközi hallgatóság óriási tetszésnyilvánítása mellett elsőkézből nyújtott tájékoztatást a magyar családpolitika intézkedéseiről, úgy is, mint a családokért is felelős egykori miniszter. Felsorolta, hogy a negyedik gyermek megszületését követően egy családanya soha többé nem fizet személyi jövedelemadót; a nagyszülői gyed annak elismerése, hogy a nagyszülők természetszerűleg a család részei; a felsőoktatási hallgatókat terhelő diákhitelt eltörlik három gyermek esetén.

Novák Katalin rámutatott, hogy a magyar GDP hat százalékát családtámogatásra költi a magyar költségvetés.

„Ez a világon egyedülálló, Európában sehol sincs ilyen mértékű családtámogatás" - fogalmazott az Elnök-asszony.

- húzta alá.

A magyar karaktert ismertetve úgy fogalmazott, „mi, magyarok nem fogunk amiatt szégyenkezni, mert azok vagyunk, akik vagyunk." Személyes hitvallásáról szólva úgy fogalmazott, „ahol egyedül nem vagyok felcserélhető, az a családom." Ferenc pápa egy héttel ezelőtti látogatása pedig „felemelő pillanat volt, büszkék vagyunk Magyarországra, szeretetére és a vendégszeretetére" - mondta az Elnök-asszony. A rendezvény mottójára utalva pedig úgy üzent a jelenlévőknek, hogy „minél egységesebbek leszünk, annál erősebbekké válunk."

- nyitotta beszédét Gavin Wax, a New York-i republikánusok vezetője és Szánthó Miklós.

Gavin Wax és Szánthó Miklós Forrás: Alapjogokért Központ

Mi mindannyian hisszük az Isten, haza, család, hármasegységét, akárcsak Adenauer, Kohl, Thatcher és Reagan, mondta az Alapjogokért Központ főigazgatója, aztán Tucker Carlson konzervatív televíziós legendát idézte, aki nemrégiben kifejtette, az univerzum vasszabálya az, hogy az igaz dolgok győzedelmeskednek.

- méltatta az Alapjogokért Központ főigazgatója Novák Katalint, Magyarország elnökét, a gálavacsora díszvendégét.