Mindent megváltoztat ez a drámai orosz bejelentés

landscape HORIZONTAL 2970803 11/08/2016 Russian presidential spokesman Dmitry Peskov during Russian President Vladimir Putin's meeting with Premier of the State Council of the People's Republic of China Li Keqiang at the Moscow Kremlin, November 8, 2016.
Dmitrij Peszkov
Vágólapra másolva!
Az ukrán hatóságok kijelentései, miszerint készek "oroszokat ölni szerte a világon", bizonyítják, hogy Kijev nemcsak támogatja a terrorcselekményeket, hanem azok közvetlen szervezőjévé is vált - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak.
Vágólapra másolva!

Peszkov az ukrán katonai hírszerzés parancsnokának, Kirilo Budanovnak a szavaira reagált.

A Kreml-szóvivő szörnyűnek nevezte Budanov nyilatkozatát, amely szerinte "nyíltan megerősíti, hogy a kijevi rezsim nemcsak szponzorálja a terrorista tevékenységet, hanem közvetlenül szervezi is azt".

- mutatott rá a Kreml szóvivője.

Dmitrij Peszkov. Forrás: AFP/Sputnik/Sergey Guneev

Hangsúlyozta: Oroszország határozottan elítéli az ehhez hasonló kijelentéseket, és az orosz különleges szolgálatok minden szükséges lépést megtesznek az efféle nyilatkozatok hallatán.

A Kreml szerint a Nyugatnak nem szabad figyelmen kívül hagynia az ilyen kijelentéseket.

- szögezte le Peszkov, hozzáfűzve, hogy várja az elítélő nyilatkozatokat.

A Kreml-szóvivő szerint Budanov kijelentése ismét megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök helyesen döntött, amikor megindította a "különleges katonai műveletet".