Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a baloldali képviselők által feltett azonnali kérdésekre válaszol.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül14 bejegyzés
15:52
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Azonnali kérdések órája

Orbán Viktor kormányfő a baloldali képviselők által feltett azonnali kérdésekre válaszol.

15:54
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt április 11-én

Mi szabadságharcosok voltunk, és azok maradtunk, ma a hazánk függetlenségéért kell harcolni a külső ellenfelekkel szemben, és a belső megbízóikkal szemben, akik közé Önök is tartoznak - ezt válaszolta Orbán Viktor kormányfő az azonnali kérdések órájában még április 11-én Gelencsér Ferencnek, Gyurcsány ifjúsági tagozata aktuális vezetőjének. A miniszterelnök egy másik kérdés kapcsán közölte, igazságossági szempontból fontos, hogy egy köbméter vízért mindenki ugyanannyit fizessen.

16:10
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik az azonnali kérdések órája.

16:20
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Kérem tartsa be a képviselői esküjét!

Orbán Viktor Gelencsér Ferencnek (Momentum) azt válaszolta, hogy a képviselőknek be kell tartaniuk a törvényeket, és be is kell tartatniuk azokat. "Önök arra buzdítják az embereket, hogy ne tartsák be a törvényeket. Nem lehet építési területre behatolni, rendőröket megdobálni" - tette hozzá. Kérem tartsa be képviselői esküjét. 

16:21
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ezt kérte a kormányfő

Orbán Viktor arról is beszélt, arra kéri a szülőket, diákokat, tanárokat, hogy a törvényes keretek között fejezzék ki a tiltakozásukat.

16:25
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Vannak hivatásszakmák Magyarországon

Orbán Viktor Kunhalmi Ágnesnek (MSZP) azt válaszolta, a tőle vett idézetekkel egyetért. A tanárok hivatásrendi állapotával kapcsolatban azt mondta, hogy vannak hivatásszakmák Magyarországon, és nekik egyedi jogállásuk van. A kormányfő elmondta, hogy 2013-ban bevezették a pedagógus-életpályamodellt. Meg is érdemlik, hogy legyen a pedagógusoknak egy külön életpályamodelljük. Egyelőre még nincsen az Országgyűlés előtt a konkrét törvényjavaslat, de amikor itt lesz, akkor meg fogjuk vitatni.   

16:27
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

1400 milliárddal több jut az oktatásra

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy olyan törvényt akarnak alkotni, amely jó a diákoknak és a pedagógusoknak. 2010-hez képest ma az oktatás költségvetési során 1400 milliárd forinttal több van, míg Önök egyhavi bért elvettek - tette hozzá.

16:32
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nélkülözhetetlen a gazdasági kamara munkája

Orbán Viktor Lukács László Györgynek (Jobbik) azt válaszolta, hogy a kormány nem tehet meg mindent, így a kamarát sem utasíthatja, hogy mennyi összeget szed be, és mire költi. Kamarára szükség van, és szükség van kötelező kamarai tagdíjra. A kamara demokratikusan megválasztott testületei tudnak dönteni a beszedett díj felhasználásról - tette hozzá. Ha nem lenne a kamara, akkor nem tudnánk kedvezményes hiteleket meghirdetni, tehát nélkülözhetetlen a munkája. 

16:34
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Előnytelen a kamaraellenesség

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kamaraellenesség egy ilyen gazdasági helyzetben előnytelen a vállalkozásoknak. 2009-ben egy 10 ezer forintos béremelésből 2800 maradt a munkavállalónál, míg most 6400 forint marad - hangsúlyozta a kormányfő.

16:41
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Egymillió munkahely jött létre

Menczer Tamás azt tanácsolta Szabadi istvánnak (Mi Hazánk), hogy ne lépjenek a gyurcsányi útra, mert akkor egy baloldali törpepárttá válnak. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy egymillió munkahelyet teremtett az Orbán-kormány. Ezt vállalta egyébként a mostani kabinet - tette hozzá.

16:49
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Jelentősen csökkent a szegénység

Lantos Csaba energiaügyi miniszter Berki Sándornak (Párbeszéd) azt válaszolta, hogy a rezsicsökkentés átlagfogyasztásig mindenki számára biztosított. Az Eurostat adatai alapján jelentősen csökkent a szegénységnek kitettek aránya Magyarországon - tette hozzá. 

16:54
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez egy jól végiggondolt döntés eredménye

Orbán Viktor Kanász-Nagy Máténak (LMP) azt válaszolta, az elektromos autókról nem a döglött ló jut az eszébe. Az akkumulátorgyártás sok bonyolult kérdést tartalmaz. Magyarországon jól végiggondolt iparpolitikai döntés eredménye az akkugyárak építése. Itthon nagyon szigorúak a környezetvédelmi előírások, és azt be fogják tartani.

Itthon az a baj, hogy több víz megy ki az országból, mint amennyi bejön, tehát a megtartása a legfőbb kérdés - hangsúlyozta a kormányfő. Minden munkahely elsőrendűen a magyarokat illeti meg, majd a határon túliakat, és utána jönnek csak a többiek - tette hozzá. 

16:57
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ennyivel keresnek többet az akkumulátorgyárakban

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az akkugyárakban dolgozók átlagfizetése 60 százalékkal nagyobb, mint a feldolgozóiparban dolgozóké. Egész Európában akkugyárakat építenek, és így az Önök elvtársa, Timmermans is akkugyárakat épít. Először jönnek létre a termelőegységek, utána a kutatóközpontok, és a fejlesztőközpontok. Nem lehet az utolsó lépéssel kezdeni - mondta a kormányfő. Az autógyártás esetében ma már fejlesztőközpontok jönnek, mert mindenki tudja, hogy tudunk autókat gyártani - tette hozzá.

17:02
május 08, 2023
Vágólapra másolva!

Több kérdésre nem válaszol a kormányfő

Több kérdésre már nem válaszol Orbán Viktor. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.