Árulja Long Island-i birtokát egy legendás amerikai zenész

koncert
Billy Joel a hetedik helyig jutott a maga 29,2 millió dolláros bevételével. Bár utoljára 2001-ben jelent meg albuma, a jogdíjakból 1,8 millió dollárt keresett, de a legtöbbet ő is az élő koncertjeiből kaszálta
Vágólapra másolva!
Elköltözik Long Island-i birtokáról Billy Joel. A legendás amerikai zenész közel 50 millió dollárért árulja az ingatlant.
Vágólapra másolva!

Árulja a hatalmas Long Island-i birtokát Billy Joel. Az énekes 49 millió dollárt (kb. 16,6 milliárd forint) kér a 10,5 hektárnyi földért, melyen egy 1858 négyzetméter lakóterületű főépület található – írja a Dirt.com.

Amellett, hogy a közel 50 millió dolláros listaár önmagában is hatalmas összeg, a Manhattantől nagyjából 64 kilométerre található ingatlan után ráadásul évi 625 ezer dollárnyi adót kell fizetni.

A birtokot eredetileg 1914-ben, George Bullock vasúti mágnás számára építették, és korábban Yeadon néven volt ismert. Később az E.R. Squibb gyógyszeripari vállalat elnöke vásárolta meg az ingatlant. A hatalmas vízparti területet Joel 2002-ben vette meg, akkor 22,5 millió dollárért.

Az ingatlan meghirdetését különösen időzítették, tekintve, hogy a főépületben jelenleg felújítási munkálatok zajlanak. Ez azonban azt is jelenti, hogy ha egy vevő gyorsan lecsap a lehetőségre, akkor könnyedén a saját ízlése alapján alakíthatja át a lakóépületet.

Az arisztokratikus hangulatot árasztó házban öt hálószoba és hat fürdőszoba található. Az egyéb felszereltségek közé tartozik egy kétsávos bowlingpálya, egy spa, egy saját fodrászat, valamint egy borospince. Emellett az épületben összesen hat kandallót alakítottak ki.

A beltéri és kültéri medencék egész évben lehetővé teszik a fürdőzést, de a tengerpart is könnyedén megközelíthető. A birtok talán leginkább extravagáns jellemzője azonban az, hogy saját helikopter-leszállóhellyel rendelkezik.