Jóváhagyta az Activision felvásárlását az EU

Call of Duty: Black Ops - Cold War
Call of Duty: Black Ops - Cold War
Vágólapra másolva!
A Microsoftnak bármely felhős játékstreamelőben elérhetővé kell tennie a kiadó játékait.
Vágólapra másolva!

Újabb óriási akadály gördült el minden idők legnagyobb összegű játékipari felvásárlása elől, a Microsoft megkapta az engedélyt az EU versenyhatóságától az Activision Blizzard bekebelezésére. A 69 milliárd dolláros akvizíciót viszont feltételhez kötötte: ha sikerül lebonyolítani, akkor kérés esetén a következő tíz évben automatikusan licencelhetővé kell tennie a megvett kiadó összes népszerű játékát a felhős játékfuttató szolgáltatások számára. A feltétel globális hatályú, nem csak az EU-n belül érvényes.

Call of Duty: Black Ops - Cold War Forrás: Activision

Az EU szerint ez a megoldás a belátható jövőben garantálja majd, hogy a gamerek világszerte szabadon választott eszközökön és szolgáltatásokban játszhassanak a Call of Duty-val és hasonló termékekkel, azok ne csak a Microsoft máris piacvezető Xbox Cloud Gaming (xCloud) szolgáltatásában, továbbá taktikusan kiválasztott rivális szolgáltatóknál legyenek elérhetőek.

A mostani megegyezés sorsfordító lehet az akvizíció brit versenyhatósággal való elfogadtatásában, az nemrég megtiltotta a felvásárlást a felhős játékfuttatók piacának torzítására hivatkozva, a Microsoft természetesen fellebbezett a döntés ellen.

Az üzletet eddig Brazília, Chile, Dél-Afrika, az Európai Unió, Japán, Szaúd-Arábia, továbbá Szerbia hagyták jóvá, az USA és az Egyesült Királyság versenyhatóságai blokkolni próbálják, míg Ausztrália, Dél-Korea, Kína, és Új-Zéland versenyhatóságai még nem hoztak döntést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!