Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Két éremmel zárná a szezont a PSG magyar sztárja

Magyarország – Izland, Kézilabda EB, Kézilabda Európa-bajnokság, férfi kézilabda, MVM Dome, Budapest Máthé Dominik
Máthé Dominik a januári világbajnokságot biztosan kihagyja
Vágólapra másolva!
Máthé Dominik, a Paris Saint-Germain kézilabdázója a francia bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is éremmel zárná a szezont.

A 36-szoros válogatott jobbátlövő csütörtökön az M1 aktuális csatornán elmondta, előbb a bajnokságot szeretnék megnyerni, mert az rendkívül fontos a klub számára, utána lesz másfél hetük, hogy felkészüljenek a BL négyes döntőjére. Utóbbiba szerdán jutott be a PSG, mivel kettős győzelemmel búcsúztatta a német THW Kielt a negyeddöntőben.

- jegyezte meg a kölni négyes döntő kapcsán.

Máthé Dominik a klubcsapatával szeretne ünnepelni az idény végén Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mint mondta, nagyon nagy dolog lenne, ha meg tudnák nyerni a BL-t, és jó volna, ha a Barcelonát elkerülnék az elődöntőben, mert a címvédőt tartja a legesélyesebbnek a végső sikerre.

A negyeddöntő szerdai visszavágóján Máthé két kísérletből egy gólt szerzett. Megjegyezte, jó volt ilyen magas szintű meccsen játszani egy kicsit, és megérezni a győzelem ízét, de annyi időt nem töltött a pályán, hogy elfáradjon.

- mondta.
Az átlövő emlékeztetett, hogy súlyos térdsérülése miatt egy évet ki kellett hagynia, és csak három hónapja tért vissza a pályára. Ezért és poszttársa, Dainis Kristopans remek teljesítménye miatt érthetőnek tartja, hogy csak ennyit játszott, de a vasárnapi bajnoki találkozón valószínűleg ő kap több időt.

"Minden edzés és minden meccs erősíti a térdemet, vagyis az idő nekem dolgozik" - szögezte le.

Mindent egy helyen az Eb-ről