Tönkre tette Biden az amerikaiakat

Vágólapra másolva!
Joe Biden baloldali politikája minden idők legsúlyosabb megélhetési válságát okozta Amerikában.
Vágólapra másolva!

Katasztrofálisan alakultak a megélhetési költségek a Biden-korszakban

Döbbenetes adatokat közölt a V4NA hírügynökség az amerikai népszámlálási hivatal felmérése nyomán.

A most közzétett adatok szerint

megközelítőleg 90 millió embernek van megélhetési problémája, egyre nehezebben tudják megtéríteni az emberek az otthoni kiadásokat.

Ezenfelül

A lakosság hitelkártya-adóssága rekordszintre emelkedett, és egyre többen döntenek úgy, hogy elhagyják az országot, valamint egyre többen élnek hitelből.

A felmérés alapján az amerikai felnőttek 38,5 százalékának vannak nehézségei szemben az egy évvel ezelőtti 34,4 százalékkal, és a 2021-es azonos időszakra vonatkozó 26,7 százalékkal.

A fenti számok drámai tanulsággal bírnak, jelesül azzal, hogy

a 2021 és 2023 közötti, tehát a Joe Biden elnökségére eső időszak folyamán 11,8 százalékponttal nőtt azoknak az amerikaiaknak az aránya, akik számára a megélhetés egyre nagyobb gondot okoz.

A Bloomberg jelentése szerint a népszámlálási hivatal adatai azt mutatják, hogy

jelenleg több amerikainak vannak anyagi gondjai, mint a koronavírus-járvány után.

A megélhetési nehézségre rávilágít, hogy az amerikai háztartások adóssága is rekordszintre emelkedett 2023 első negyedévében.

A lakosság adóssága összesen 17,05 billió dollárt tett ki, az amerikaiak hitelkártya-tartozásai pedig összesen 986 milliár dollárra rúgnak,

legalábbis ezt mutatják a FED számai.

– mondta Michele Raneri, a TransUnion amerikai kutatási és tanácsadási szervezet alelnöke sajtóközleményében.

A fogyasztói árindex (CPI) az Egyesült Államokban áprilisban 4,9 százalékkal emelkedett, és az elmúlt hónapokban, a 2022. júniusi 9,1 százalékos csúcshoz képest folyamatosan csökkent. Ez alapvetően jó hír a gazdaságra nézve, de még így is sok háztartást nehezen érint a magas infláció.

A minneapolisi FED egy áprilisi felmérésében szinte minden válaszadó arról számolt be, hogy többet fizetett az élelmiszerekért az egy hónappal korábbihoz képest.

Huszonhét százalékuk azt mondta, hogy csak kismértékű emelkedést tapasztalt, de 68 százalékuk számára az élelmiszer-számla jóval magasabb volt.

Egyre többen hagynák el Amerikát

Az elmúlt években megfigyelhető tendenciává vált, hogy egyre több amerikai dönt úgy, hogy külföldre, egy megfizethetőbb országba költözik a nyugdíjas éveire.

A társadalombiztosítási hivatal adatai szerint 2021 végén közel 450 ezer ember kapta az ellátást az Egyesült Államokon kívül, szemben a 2008-as 307 ezerrel.

Kathleen Peddicord, a panamai Live and Invest Overseas tanácsadó cég alapítója szerint az egykoron furcsa ötletnek számító külföldre költözés mára már normálisnak számít.

Kathleen Peddicord, a panamai Live and Invest Overseas tanácsadó cég alapítója szerint az egykoron furcsa ötletnek számító külföldre költözés mára már normálisnak számít. Sokan költöznek Dél-Amerikába és Európába is. Egy házaspárt, akikkel a Live and Invest Overseas beszélgetett például Portugáliát választotta, számolt be róla a Magyar Nemzet.

Oroszországba is egyre többen költöznek, méghozzá ideológiai megfontolásból.

Több száz amerikai és kanadai jobboldali érzelmű ember készül hátrahagyni hazáját, hogy Oroszországba költözzön, ahol kifejezetten erre a célre felhúznak nekik egy települést − számolt be több sajtóorgánum az elmúlt napokban. A hivatalosan meg nem erősített hírt először a RIA Novosztyi orosz hírportál hozta le, egy moszkvai bevándorlási ügyekre szakosodott ügyvéd szavaira hivatkozva.

- nyilatkozta Timur Beszlangonov, a témával foglalkozó orosz jogász.