Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában a Budapest Honvéd a Puskás Akadémia vendége lesz.. A fővárosi csapat a tabella 11. kieső helyéről várja a találkozót, és könnyen lehet, hogy még egy esetleges győzelemmel is kieshet az élvonalból. A szurkolókon azonban nem fog múlna a csapat sikere, ugyanis a kispestiek minden jegyet elkapkodtak a Pancho Aréna vendégszektorába.

„Kedves Szurkolóink! Ezúton tájékoztatunk titeket, hogy elfogytak a vendégszektorba szóló jegyek a szombati PAFC-Honvéd mérkőzésre, így pénteken a Bozsik Arénában már nem nyit ki a jegypénztár és szombaton, a Pancho Arénában sem árusítanak majd vendégbelépőket! Hajrá, Honvéd! Csak a Kispest!" - olvasható a Budapest Honvéd hivatalos facebook-oldalán.

A Budapest Honvéd rendkívül nehéz helyzetben van, hiszen a tabella 11. kieső helyéről várhatja az utolsó fordulót, az ellenfele pedig az a Puskás Akadémia lesz, amelynek esélye van a bronzérem megszerzésére.

A Honvéd az előző szezonban is a Puskás Akadémia otthonában harcolta ki a bennmaradást Fotó: Koncz Márton - Origo

A Honvéd akkor maradhat bent az NB I-ben, ha legyőzi a Puskás Akadémiát, a 10. helyen álló MOL Fehérvár pedig nem győzi le a már kiesett Vasast az Illovszky Rudolf Stadionban.

Ha a Honvéd döntetlent játszana, a Fehérvár pedig kikapna, akkor pontegyenlőség alakulna ki. Az összevetésben először a több győzelem rangsorol, de abból mindkét csapatnak nyolc van, ez után pedig a gólkülönbséget nézik, abban pedig sokkal jobban áll a székesfehérvári csapat, így pontegyenlőség esetében a kispesti együttes búcsúzna az élvonaltól.