Orrfacsaró bűz Karácsonyék nemsokára átadandó zuglói wc-jénél

Vágólapra másolva!
"Tarlós István metrót épített, Karácsony egy wc-t sem tud" - így értékelte Borbély Ádám fideszes önkormányzati képviselő, hogy Zuglóban példátlan körülmények között akarják üzembe helyezni a Pillangó parkban lévő illemhelyet. A lakásfenntartó szövetkezet elnöke szerint, ha erre sor kerül, a környéken élőknek elviselhetetlen orrfacsaró bűzzel kell számolniuk.
Vágólapra másolva!

A zuglói önkormányzat megnyitná az évek óta üzemen kívül helyezett wc-t a Pillangó parkban, ami meglehetősen komoly felzúdulást váltott ki a környéken élők körében. Ennek legfőbb oka, hogy a kivitelezők az esővízcsatornába kötötték a szennyvizet, ez pedig meglehetősen kellemetlen következményekkel járhat.

A problémára Borbély Ádám, kerületi fideszes önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet szombati posztjában, kiemelve, hogy az egyetlen megoldás a mosdó áthelyezése lenne. Azonban hiába kezdeményezték ezt a baloldali kerületvezetésnél, nem lett belőle semmi.

Borbély bejegyzésében megmutatta a lakásfenntartó szövetkezet elnökének levelét, aki szerint szabálytalanul, közműegyeztetés nélkül kötötték be az esővízcsatornába a szennyvizet. De álláspontja szerint legalább ekkora probléma, hogy

a szárazvezetékbe bekötött vizesblokk megnyitása a környéken élőknek elviselhetetlen kellemetlenséget és orrfacsaró bűzt fog eredményezni.

Az ügyet nyilvánosságra hozó fideszes politikus úgy kommentálta a fejleményeket, hogy

A Pillangó parkban lévő illemhely helyzetét a mai napig nem rendezte a baloldali vezetésű önkormányzat. Egyébként azt meg sem nyitották, hanem szinte egyből kitettek rá egy „üzemen kívül" feliratú táblát.

Mint ismert, komoly problémát jelent a fővárosban, hogy kevés közterületi wc van, és annál is kevesebb működik. Emlékezetes, Karácsony Gergely úgy adta át a Blaha Lujza teret, hogy nem sikerült üzembe helyezni annak a mosdóját.