GeForce videóvezérlőt fog használni a MediaTek

mediatek dimensity auto nvidia geforce
Az NVIDIA hardveres és szoftveres technológiáit felhasználva készít autós fedélzeti számítógépeket a MediaTek
Vágólapra másolva!
Autókban használatos fedélzeti számítógépeket készít az NVIDIA technológiáival.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt felröppent a pletyka, hogy a tajvani MediaTek chiptervező NVIDIA GeForce videóvezérlőket kíván licencelni egyes jövőbeli rendszerlapkáiba, hogy jobban felvehesse a harcot a felső kategóriás mobilokba szánt Qualcomm Snapdron lapkakészletekkel. Egyelőre nem világos, hogy ez tényleg megvalósul-e, azonban vállalatok valóban együttműködésre léptek, a bejelentésük szerint autók infotainment és önvezető rendszereibe szánt rendszerlapkákat kívánnak létrehozni.

Az NVIDIA hardveres és szoftveres technológiáit felhasználva készít autós fedélzeti számítógépeket a MediaTek Forrás: NVIDIA

Az üzlet keretében a MediaTek meglicenceli az NVIDIA összes releváns hardveres és szoftveres technológiáját, többek közt a GeForce grafikus vezérlőket, a Drive OS referencia operációs rendszert, továbbá a vezetéssegítésre, önvezetésre, szenzoros adatok feldolgozására használatos Drive IX irányítórendszert a Dimensity Auto chipjeibe.

A partnerség jegyében létrejött első rendszerlapkák 2026-ban mutatkozhatnak be, fogyasztói piacon kapható járművekben pedig 2027-től válhatnak elérhetővé. A MediaTek reményei szerint az együttműködésnek köszönhetően konkurenciát tud majd állítani a Qualcomm Snapdragon Auto és a Samsung Exynos Auto termékeknek, a tervei szerint a belépőtől a luxusig minden árkategóriában jelen lesz a kocsikba szánt fedélzeti számítógépeivel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!