Ajánló a HírTV Radar című műsorából

Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

KOSZOVÓI ZAVARGÁSOK - Észak-Koszovóban pénteken robbantak ki a zavargások. Az összecsapásokban 27 - a KFOR békefenntartó misszióban részt vevő magyar katona sérült meg, 12-őt közülük már hazaszállítottak. Összefoglaljuk mit lehet tudni a Koszovóban zajló eseményekről.

DROGFOGÁS - A pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság elfogott egy drogkereskedő bandát. Valamint a Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy droglabort üzemeltető banda ellen. 7 millió forint értékben kábítószert és több millió forint készpénzt foglaltak le a rendőrök.

ILLEGÁLIS MOTOROSOK A TERMÉSZETBEN - Évtizedek óta macska-egér harcot vívnak egymással a természetőrök és az erdőkben motorozók, és quadosok. Ezek a gépjárművek gyakran felszaggatják az erdők talaját, az ősgyepet, utat nyitva az eróziónak, igy a védett növényzet is károsodik, a zaj pedig zavarja a vadállatok élőhelyeit és a pihenni vágyó embereket egyaránt. A Soproni Parkerdő területein is évek óta fennáll a probléma.

SULIHŐS - Több mint 400 iskola több mint 100 ezer diákja vett részt a budapesti atlétikai vb-hez kapcsolódó Sulihős programban, és mintegy 10 ezer iskolás gyerek látogathat ki ingyenesen az atlétikai világbajnokságra.

EGYEDÜLÁLLÓ SPECIÁLIS SZŰRŰ A FOTÓZÁSHOZ - Takács Gábor magyar amatőr természetfotós, feltalált egy olyan a világon egyedülálló speciális szűrőt, amelynek használata garantálja, hogy éles képek készüljenek az égitestekről. Japán legismertebb csillagászati magazinjának májusi számában két oldalas cikk jelent meg a szerkezetről és a feltalálóról. A címe: Egy magyar fejlesztésű fényképészeti eszköz sikere országunkban.

EL NINO - Magasabb globális hőmérsékletre és újabb meleg rekordokra lehet számítani a következő hónapokban. Szakértők szerint ugyanis közeledik az úgynevezett El Nino időjárási jelenség, amely komoly következményekkel járhat világszerte.

A CSÚCSKŐ FESTÉSE - Több tízezer turistát vonz évente a Kékes, Magyarország legmagasabb hegye. Van egy szimbolikus pont, amely szinte minden látogató fényképén szerepel: a csúcskő. Mivel a turisták előszeretettel ülnek, állnak rajta, s egy nap akár több száz kéz is simogatja, hamar kopik róla a festék. Terjék Ferenc hosszú évek óta gondoskodik arról szabadidejében, önként vállalt feladatként, hogy a nemzeti színbe öltözött kő mindig teljes pompájában tündököljön. Általában minden év augusztus 20-a előtti napokban festi le, most azonban előrébb hozta az akciót azért, hogy a június 3-4-ei Tour de Mátra résztvevőit ne kopott kő fogadja a csúcson.

HINTÓK A MÚLTBÓL - A Parádfürdőn található Cifra Istálló és Kocsimúzeum 1880-ban épült Ybl Miklós tervei alapján, eklektikus stílusban. A Cifra Istálló 1971 óta kiállítóhelyként is funkcionál otthont adva ezzel a Kocsimúzeumnak, ahol a kerék feltalálásától egészen a díszes hintókig mutatják be a látogatóknak a kocsikészítés történetét.

ÖKOGAZDASÁG A MÁTRÁBAN - A Nagyrédei Kecskefarm a Mátra hegység déli lábánál, gyönyörű természeti környezetben található. Az 1995 óta működő ökogazdaságban az állatok tartása, takarmányozása illetve a sajtkészítés technológiája mentes a mesterséges anyagoktól, így az előállított kecskesajt, magas biológiai értékű, értékes élelmiszer.

Ha lemaradt volna róla: Dróntámadások Kijev és Moszkva ellen

Oroszország csapást mért az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására, miközben más kijevi célpontokat drónokkal vettek célba. Közben Moszkvát feliratis támadás érte, az orosz légvédelem több drónt is lelőtt. Ukrajna tagadja, hogy köze lenne az esethez.