Előnyösebb lehet az energetikai korszerűsítés a pénzügyi befektetésnél

nyílászáró ajtó ablak csere
Vágólapra másolva!
A legjobb befektetés az épületek energetikai korszerűsítése, nagyobb hozamot és kisebb kockázatot biztosíthat a legjobbnak számító pénzügyi befektetéseknél is a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete szerint.
Vágólapra másolva!

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben kiemelik, hogy

egy jól megtervezett épületfelújítás jelentős mértékben csökkentheti a tulajdonos költségeit, miközben emeli az ingatlan értékét is.


Különösen azok számára előnyös ez a fajta beruházás, akik gazdaságtalan, költségesen fenntartható házzal rendelkeznek - tették hozzá. Az egyesület kiemelte, hogy az energetikai korszerűsítés hosszú távra szól, egyszeri beruházásként évtizedekig tartó hatása lehet, az ingatlanokat ezalatt értékesíteni is jobban lehet.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

További előny a kisebb kockázat, hiszen az ilyen beruházás folyamatos megtakarítást eredményez. A magas energiaárak még inkább felértékelik a korszerűsítéseket, ráadásul a fenntarthatósághoz is hozzájárulnak - írták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!