Már a csődre készülnek a Kika anyavállalatánál

lakás, ház, lakóház, otthon, enteriőr, belsőépítészet, lakberendezés
Stylish interior of modern kitchen with dining table
Vágólapra másolva!
Hamarosan csődöt jelenthet a Kika/Leiner üzletlánc fő tulajdonosa. A vállalat közleménye szerint mélyreható átszervezést hajtanak végre a csoporton belül, amelynek során a cég 40 áruházából 23-at bezárnának, a 3500 alkalmazottból pedig 1900-at elbocsátanának - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A cég a leépítéseket azzal indokolja, hogy az operatív üzletág masszív átszervezésre szorul, s szükség van a cselekvésre. A vállalatot az új tulajdonosai nemrég több mint 150 milliós működési veszteséggel vették át, havi likviditási igénye nyolc-tízmillió eurót tesz ki.

Michael Slamanig, a Kika/Leiner szóvivője a Blikk szerint elmondta, hogy jövő hétig minden lehetőséget megvizsgálnak, a csődeljárást is. Ugyanakkor igyekeztek megnyugtatni a vásárlókat, hogy a már meglévő megrendeléseket és az ezzel kapcsolatban befizetett előlegeket a csődeljárás nem érinti.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Fontos ugyanakkor rögzíteni, hogy a Kika/Leiner lehetséges csődje a magyarországi piacot nem érinti. Magyarországon a korábbi Kika áruházakat 2019-ben vette át a XXXLutz-csoport.