Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Nikolics Nemanja 43-szoros magyar válogatott labdarúgó.

A zentai születésű 35 éves játékos vasárnap közösségi oldalán közölte, hogy felhagy a profi játékkal.

- írta Nikolics.

Nikolics Nemanja visszavonult Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A támadó kiemelte, a labdarúgás a családja mellett az élete volt, és ha az nincs, akkor tinédzserként nem csomagolt volna össze, hogy szerencsét próbáljon Magyarországon, és "sosem találkozik azzal a lánnyal", aki ma már a felesége és három gyermeke anyja.

"Ha nincs a futball, akkor nem ismerem meg azt a számtalan jó embert, akikből csapattársak, ellenfelek, barátok lettek az évek alatt.

fogalmazott Nikolics, aki "semmit nem tenne másképp".

"Köszönöm, aki végigkísérte ezt a 15 évet, hálás vagyok a családomnak, a szeretteimnek, hogy mindig hittek bennem és támogattak.

zárta Nikolics.

A támadó pályafutása Zentán indult, onnan előbb Barcsra, majd a Kaposvölgyéhez, 2008-ban pedig Kaposvárra szerződött. Ezt követően Székesfehérváron játszott, ahol két részletben - 2010 februárja és 2015 nyara, valamint 2020 februárja és 2022 nyara között - összesen nyolc idényt töltött.

A Fehérvárban meghatározó játékos volt Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Kétszer lett magyar bajnok, háromszor az NB I gólkirálya, szerepelt Lengyelországban a Legia Varsóban és az észak-amerikai profiligában (MLS) a Chicago Fire-ben is, amely állomáshelyein szintén gólkirály lett. 2017-ben az év legjobb magyar labdarúgójának választották.

Második székesfehérvári időszaka után, tavaly nyáron a török másodosztályú Pendiksporba szerződött, ahonnan decemberben távozott, és karrierje utolsó hónapjaiban a ciprusi AEK Larnaca labdarúgója volt.

A magyar válogatottban 2013-ban egy Hollandia elleni találkozón mutatkozott be, összesen 43 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezeken a mérkőzéseken nyolcszor volt eredményes.

Részt vett a 2016-os és a 2021-es Európa-bajnokságon is, és noha 2018-ban lemondta a nemzeti csapatban való szereplést, Marco Rossi hívására 2020-ban ismét vállalta a válogatottságot. Utolsó mérkőzését 2021. októberében, az angolok elleni, 1-1-gyel zárult idegenbeli világbajnoki selejtezőn a Wembley Stadionban vívta a magyar csapatban.