A kötelező migránskvótával ezek az adatok csak romlani fognak

Svédország, bűnözés, migráns
Counter-protesters throw stones at the police in the park Sveaparken in Orebro, Sweden April 15 where Rasmus Paludan, party leader of the Danish right-wing extremist party Stram kurs (Tight Course), had a permission for a gathering on Good Friday. Photo: Kicki Nilsson / TT / kod 11380 (Photo by Kicki Nilsson / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy német európai parlamenti képviselő interaktív weboldalt indított, amely a kormányzati statisztikák segítségével részletesen bemutatja, miként alakultak Európa demográfiai adatai a tömeges migráció után.
Vágólapra másolva!

Bernhard Zimniok, a németországi Alternatíva Németországért (AfD) párt tagja egy olyan honlapot indított, amelynek célja, hogy részletesen bemutassa az Angela Merkel, volt német kancellár által támogatott migrációs politikának köszönhető demográfiai változásokat Európában.

A honlap elindítására ugyanazon a héten került sor, amikor Franciaországban egy szíriai menedékkérő négy kisgyermeket késelt meg.

Az "Európa demográfiája" weboldal jelenlegi formájában részletes információkat tartalmaz két évtizedre visszamenőleg mind Svédország, mind Németország demográfiai változásáról.

A felhasználó bármelyik ország, bármely pontjára kattintva megtekintheti az egyes területek százalékos összetételét mind életkor, mind migrációs háttér szerint, az alján található csúszka segítségével pedig összehasonlíthatók az éves változások is.

A honlap elindítását bejelentő sajtóközleményben Zimniok azt írta, hogy a "kezelhetetlen" és tömeges bevándorlási válsággal kapcsolatos információkhoz való könnyű hozzáférést akarja biztosítani a nyilvánosság számára, mégpedig oly módon, hogy

a progresszív baloldal ne tudja elhallgatni azokat.

Zimniok sajtóközleményében arra is figyelmeztetett, hogy a migránsok számának növekedése hosszú távú hatással lesz az európai országokra.

– mondta, kiemelte: "Nem sok marad meg az általunk ismert Európából".

Hozzátette:

Az EU-ban napok óta heves vita volt az uniós migránszabályokról, ennek ellenére megszavazták Brüsszelben a kötelező migránskvótát, ez azt jelenti, hogy ezentúl kötelező migránskvóta lesz – vagyis Nyugat-Európából migránsokat fognak áttelepíteni minden országba, így Magyarországra is –

azoknak az országoknak pedig, amelyek visszautasítják a migránsokat, büntetést kell fizetniük, migránsonként 22 ezer eurót, vagyis több mint 8 millió forintot.

Magyarország a tervet – Lengyelországgal együtt – ellenezte és ellene is szavazott. Ennél a szavazásnál azonban nem kellett egyhangú szavazat, így a nagy országok keresztül vitték az akaratukat.