Cukorkaként veszik a légszűrőket a történelmi erdőtűz miatt Kanadában

erdőtűz, Kanada
Erdőtűz tombol a kanadai Ontario tartományban fekvő Chapleau térségében
Vágólapra másolva!
Minden idők legsúlyosabb erdőtüze tombol Kanadában, aminek mérgező hatása egyébként az Egyesült Államok több más államára is átterjedt. Kanadában mintegy 46 ezer négyzetkilométernyi terület vált a tűz martalékává az év eleje óta, sokkal több, mint bármikor korábban, az ország ugyanis a világ többi részénél gyorsabban melegszik a klímaváltozás miatt. A legveszélyeztetettebb zóna Kanada nyugati régiója, az itteni elviselhetetlen és mérgező levegőminőség az elmúlt hetekben megnövelte a légtisztító márkák iránti keresletet.
Vágólapra másolva!

A Mila Cares levegőtisztító eszközökre specializálódott cég képviselőjének közlése szerint a múlt héten a napi átlagnál 5-ször több terméket sikerült értékesíteniük. A konkurenciánál a következőképpen alakult a kereslet: az Oransi eladásai a múlt héten 10-szeresére nőttek az előző hetekhez képest. A Molekule viszont nagyjából 61 százalékos növekedést tapasztalt a webáruházában, és 30 százalékos növekedést az Amazon keresési forgalmában.

Mindhárom vállalat olyan légtisztító eszközöket és szűrőket kínál, amelyek segítenek javítani a beltéri levegő minőségét.

Egy intelligens légszűrő eszköz Forrás: Origo

A kanadai tüzek miatt veszélyesen romlik a levegő minősége, és egyre nagyobb a füst okozta köd az Egyesült Államokban is, többek között New York, New Jersey és Pennsylvania nagyvárosaiban.

A füst, amely egyes területeken már narancssárgára színezte az eget is, Kanada keleti részén a történelem során eddig még nem tapasztalt káros levegőminőséget eredményezett.

Emiatt emberek sokasága rohamozta meg a légszűrő berendezéseket kínáló üzleteket, így e termékek eladásai az egekbe szöktek. Sok vállalkozás pedig arra kényszerült, hogy a versenytársaktól való megkülönböztetés érdekében átalakítsa marketing- és kommunikációs stratégiáját.

Erdőtűz tombol a kanadai Alberta tartományban fekvő Sturgeon Lake Cree Nation területén Forrás: MTI/EPA/Alberta Wildfire/-

A súlyos természeti katasztrófa kezdetekor a Molekule Group légtisztítókat gyártó és forgalmazó cég éppen az apák napi promóciójának a kellős közepén tartott. Amikor az északkeleti régiót füstfelhők lepték el, a Molekule úgy döntött, hogy a weboldalán és a közösségi médiában relevánsabb tartalmakat tesz közzé, többek között olyan tippeket, amelyek segítenek az embereknek megvédeni magukat a káros anyagokat tartalmazó levegővel szemben. A vállalat üzeneteket is küldött az érintett területen élő ügyfeleinek, emlékeztetve és figyelmeztetve őket szűrőik ellenőrzésére vagy cseréjére.

Erdőtűz tombol a kanadai Ontario tartományban fekvő Chapleau térségében Forrás: MTI/AP/Az ontariói természeti erőforrások és erdészet minisztériuma/-

A 2019-ben indult Mila forgalmának növelése érdekében több oktató jellegű tartalmat kezdett el közzétenni a közösségi csatornákon. A gyors reagálásának köszönhetően a Mila három számjegyű növekedést tudott elérni termékei eladásában.

Az összes légszűrő berendezésre specializálódott cég vezetője egyetért abban, hogy nagy hangsúlyt kell fektetniük a levegőminőség fontosságának hirdetésére.

Forrás: modernretail.co