Nagy az öröm Barcelonában, megtörtént, amiben eddig csak reménykedtek a szurkolók

FC Barcelona vs Mallorca CF - La Liga Football,Soccer Horizontal
BARCELONA, SPAIN - MAY 28: Barcelona's Spanish midfielder Gavi celebrates his goal during the Spanish La liga football match between FC Barcelona vs Mallorca CF at at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 28, 2023. Adria Puig / Anadolu Agency (Photo by Adria Puig / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság, a La Liga kedden regisztrálta az FC Barcelona játékosaként a spanyol válogatott fiatal középpályását, Gavít.

A 18 éves, de már 21-szeres spanyol válogatott középpályás játékjoga - hasonlóan több fiatal társáéhoz - a klub anyagi helyzete miatt lógott a levegőben. A La Liga ugyanis garanciákat várt az óriási adósságot görgető katalán sztárcsapattól, hogy képes lesz rendezni tartozásait, fizetni a játékosokat és a klub alkalmazottait, valamint befejezni a 2023-24-es idényt.

A Barca ezt a helyzetet olyan ikonikus játékosok "visszavonultatásával", illetve elengedésével igyekezett megoldani, mint Gerard Piqué, Sergio Busquets és Jordi Alba, akik mindannyian több mint tíz évet töltöttek a csapatnál.

Jordi Alba (jobbra) már nem fog a pályán gratulálni Gavínak Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Adria Puig

Az így felszabadult fizetési keret - a rutinos veteránok a klub legjobban fizetett játékosai voltak - lehetőséget teremtett rá, hogy a La Ligánál regisztrálják a csapat fiataljait, akik így már pályára léphetnek a következő idényben.

A 18 éves Gaví 2015, azaz 11 éves kora óta tartozik a Barca kötelékébe. Az első csapatban 2021-ben mutatkozott be, és azóta már 96 mérkőzést játszott a klub színeiben. Gaví az új idényre új mezszámot is kapott, méghozzá nem is akármilyet: a jelenlegi edző, a klublegenda Xavi egykori száma, a 6-os lesz ezentúl a hátán.