Ellopták egy vállalkozó munkagépeit, de kiderült, hogy ő is lopott

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, NAV, logó
Vágólapra másolva!
Ellopták egy vállalkozó munkagépeit tavaly nyáron, a rendőrség a nyomozást követően visszaszerezte a gépeket, ekkor derült ki, hogy a vállalkozó csalt az uniós pályázaton, jóval túlárazott gépeket vett a támogatásból, a pénz nagy részét pedig zsebre tette. Eljárás indult ellene, ha elítélik, nyolc év börtönt is kaphat - írta közleményében a NAV.
Vágólapra másolva!

Európai Uniós költségvetésből kapott támogatást évekkel ezelőtt az a cég, amely túlárazva vásárolt munkagépeket építkezésekhez - áll a tájékoztatásban.

A munkagépeket tavaly nyáron ellopták, kétharmaduk előkerült, a nyomozás során azonban kiderült, hogy az ellopott munkagépek már a beszerzésük idején jóval kevesebbet értek, mint amit a támogatásban részesülő cég megjelölt.

A vállakozó a vásárlást olyan banki kölcsönből tudta fedezni, amely uniós, vissza nem térítendő pénzt is tartalmazott. A vállalkozó 148 millió forintot kapott, ennek nagy részét zsebre tette.

A NAV később a gépeket lefoglalta,

a vállalkozót is elfogták, amikor a rendőrségre ment, hogy visszakapja a gépeit.

A vállalkozó ellen költségvetési csalás bűncselekmény miatt folytatnak eljárást, ha elítélik, akár nyolc év letöltendő büntetést is kaphat - írta közleményében a NAV.