Nem juthat PlayStation 6-titkokhoz a Microsoft

sony playstation 5 ps5 gamepad játékkonzol videojáték kontroller
Sony PlayStation 5
Vágólapra másolva!
Érdekes érveléssel győzködte az amerikai versenyhatóságot a PlayStation-vezér.
Vágólapra másolva!

Ugyan jelenleg az Egyesült Királyság versenyhatósága is blokkolja a 69 milliárd dolláros üzletet, ám egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az Activision Blizzard játékkiadó Microsoft általi felvásárlásának sorsa végül az Egyesült Államokban dől majd el. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) decemberben indított pert az üzlet blokkolása érdekében, a felvásárlást fúrni próbáló Sony állításai alapján.

Sony PlayStation 5 Forrás: FOX / Pexels

Most új információ került nyilvánosságra a tengerentúli eljárás kapcsán, idén áprilisban a PlayStation-üzletágat vezető Jim Ryan azt állította az FTC meghallgatásán, hogy az üzlet létrejötte esetén a cégnek nem állna módjában a PlayStation 6-tal kapcsolatos üzleti titkokat átadni az Activision Blizzard számára, hiszen így a közvetlen rivális Microsofthoz kerülhetnének az információk.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az Activision Blizzard fejlesztői csak a PS6 megjelenése táján juthatnának hozzá a konzol hardveres fejlesztői készletéhez és dokumentációjához, viszont így nem lennének képesek még időben a termék képességeit kihasználó verziókat készíteni a játékaikból.

A helyzet nagy versenyelőny volna a Microsoft számára, hiszen a következő generációs Xboxhoz biztosan hozzáférést kapnának az Activision Blizzard stúdiói, így azon egy ideig sokkal szebb és jobb lehetne például a Call of Duty.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!