Vágólapra másolva!
A felvilágosult, szivárványszínű, demokratikus nyugati sajtó szalagcímei igencsak hasonlítottak egymásra Londontól Budapesten át Berlinig: „Oroszország vesztett", „Putyin megszégyenült", „Putyin betegeskedő rezsimje". A hazai és a nemzetközi baloldal hirtelen megszerette Prigozsint, hiszen lehetett kinek drukkolni a Kreml ellen. Születtek önjelölt katonai szakértők részéről kevésbé remekbe szabott írások, amelyek szerint Putyin gyáva és a Wagner alapító puccsa beharangozta az orosz elnök hatalmának végjátékát. Voltak cikkek, amelyek Prigozsint igaz „letömeggyilkosozták", ám érezhetően szurkoltak is neki szombaton.
Vágólapra másolva!

A Putyin elleni drukkolás Orbán Viktornak is szólt, mivel a ballibek szerint inkább Ukrajnát kellene támogatni, mintsem a magyar ipar és gazdaság működését biztosítani orosz földgázzal és kőolajjal.

Kit érdekelnek a magyar munkahelyek, ha Zelenszkij még vehet néhány luxusingatlant vagy az ukrán nemzeti bank elnöke még egy Rolls-Royce-t?

Ja, és mennyivel királyabb négyszeres áron venni az amerikai LNG-t, mint az orosz földgázt. Persze mit is várhatunk azoktól, akik hazánk ellen lobbiznak Brüsszelben, hogy ne kapjuk meg a nekünk járó pénzeket?

Az, hogy az Unió akár csődbe is mehet Kijev ész nélküli támogatása miatt, ugye csak részletkérdés és nem is PC beszélni róla. A Momentum, a DK és az MSZP már régen odaadták volna fegyver- és lőszerkészleteinket az ukránoknak, sőt, Márki-Zay Péter többször megerősítette, hogy magyar katonákat is küldene a frontra. Miért is ne, hiszen KariGeri szerint már háborúban állunk Oroszországgal.

Ne is csodálkozzunk, hogy a balosok szokás szerint minden fórumon berántották a „bullshit generátort" pedig a „puccskísérletnek" van néhány érdekes részlete... Már ha egyáltalán beszélhetünk lázadásról...

Nekem, mint ex-katonának, feltűnt pár dolog a Rosztovból sugárzott felvételeken. Az, hogy semmilyen ellenállást nem tanúsítottak a helyi laktanyák erői. Egyetlen lövés nélkül foglalták el a várost. Az egység több konvoja innen tovább is ment északra Moszkva irányába. Elképzelhetetlennek tartottam, hogy egészen Lipeckig jutottak volna a Wagner konvojai, ha egy komoly lázadással nézett volna szembe a Kreml. A légierő megsemmisítette volna a Wagner erőit Putyin beszéde után, amelyben komoly büntetést ígért a felkelőknek. 25 ezer harcos nem kevés, de összevetve az orosz hadsereggel, légierővel és az FSZB különleges szolgálatával édes kevés egy államcsínyhez.

Ezt tudta Prigozsin is, mint ahogy azt is, hogy katonai menetoszlopok a levegőből nagyon könnyen támadhatóak.

A járókelőkkel „szelfiző" wagneresek, a barátságosan, nyugodtan beszélgető Prigozsin nem egy komoly lázadás hangulatát idézték nekem, inkább egy hétvégi katonai bemutató volt családi nappal összekötve.

Lehet, hogy ez egy zseniálisan kitervelt színjáték... Csak egy gondolatkísérlet, de mi van, ha az egész egy elterelés, hogy kiiktassák a valódi árulókat egy csellel. Tesztelték, hogy ki hűek az elnökhöz és kik állnának át Prigozsinhoz egy lázadás esetén.

El tudom képzelni, hogy Prigozsin felhívott pár felső vezetőt, akik beegyeztek, hogy támogatják a puccsot és őket villámgyorsan begyűjtötte az FSZB. Az is benne van, hogy egy másik terv áll az egész mögött. A Wagnerre most Beloruszban lesz szükség egy új front megnyitásához Kijev felé. Csacsiság lenne azt gondolni, hogy a Wagner egy olyan országban kapjon menedéket, amely éppen otthont adott az orosz nukleáris fegyvereknek.

A belorusz határhoz Kijev már nagyon közel van, nincs 100 kilométer.

Netán így akarták kiugrasztani a nyulat a bokorból, hogy mit lépnek az ukránok, ha káoszt feltételeznek Moszkvában? Van-e még elég lendület egy nagy ellentámadáshoz és hogy szól bele a NATO ebbe a helyzetbe? Mondom, ezek csak gondolatok, mert nekem sem áll össze teljesen a kép, de valahogy nem hiszek egy igazi lázadásban, ott nem lett volna bocsánat és Prigozsin nem élte volna meg a szombat estét. Igazi választ ezekre a kérdésekre úgyis csak a jövő ad majd...