Megölt három nőt Franciaországban, élete végéig börtönben fog ülni

Horizontal
Police officers establish a security perimeter in front of the courthouse in Valence, southeastern France, as the convoy transporting Gabriel Fortin arrives, on June 13, 2023, before the start of his trial. Gabriel Fortin goes on trial on June 13, facing accusations of allegedly shooting dead two human ressources directors and an unemployment office worker, earning him the "HR Killer" moniker. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek Franciaországban egy férfit, aki lelőtt három nőt, mert azzal vádolta őket, hogy tönkretették a karrierjét. Mindhárom nő meghalt.
Vágólapra másolva!

A 48 éves Gabriel Fortinra a gyilkosságért a maximális börtönbüntetést szabta ki a bíróság. Ami azt jelenti, hogy akár 22 évet is börtönben tölthet.

A "HR-gyilkosnak" nevezett Fortint 2021-ben tartóztatták le, pár nappal a gyilkossága után.

Az első gyilkosság 2021. január 26-án történt a kelet-franciaországi Elzászban. Estelle Luce humánerőforrás-menedzsert munka után lőtték fejbe a cég parkolójában.

Később aznap este, mintegy 50 kilométerrel arrébb egy másik HR-menedzsert lőtt le otthonában egy pizzafutárnak álcázott férfi. Az áldozat a lövést túlélte.

Rendőrök biztonsági kordont állítanak fel a délkelet-franciaországi Valence bírósága előtt, amikor a Gabriel Fortint szállító konvoj megérkezik Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Két nappal később, 500 kilométerrel délebbre, egy arcmaszkot viselő, fehér műanyag zacskót cipelő férfi bement a valence-i helyi munkaügyi központba, a zacskóból fegyvert húzott elő, és megölte a juttatási igazgatót, Patricia Pasquiont.

Percekkel később egy másik HR-menedzsert, Géraldine Caclint ölték meg egy Valence melletti környezetvédelmi szolgáltató vállalatnál.

A munkaügyi központból távozó fegyveres által használt autó rendszáma később elvezette a rendőrséget Fortinhoz.

Később kiderült, hogy az áldozatok közül Luce-nak és Meichel-nek közük volt 2006-ban Fortin munkahelyi elbocsátásához. Három évvel később Ms Caclin egy sikertelen tárgyalási időszak után elbocsátási eljárást vezetett a mérnök ellen.

Pasquion soha nem foglalkozott Fortinnal, de a rendőrség szerint a férfi haragudott a valencei munkaügyi központ munkatársaira - írja a BBC News.