Rendőröket akarnak gyilkolni, tombol a migránslázadás Franciaországban

Párizs, Franciaország, zavargások, 2023.07.02.  demonstration unrest police riot Horizontal
Demonstrators run as French police officers use tear gas in Paris on July 2, 2023, five days after a 17-year-old man was killed by police in Nanterre, a western suburb of Paris. French police arrested 1311 people nationwide during a fourth consecutive night of rioting over the killing of a teenager by police, the interior ministry said on July 1, 2023. France had deployed 45,000 officers overnight backed by light armoured vehicles and crack police units to quell the violence over the death of 17-year-old Nahel, killed during a traffic stop in a Paris suburb on June 27, 2023. (Photo by Ludovic MARIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy hete már, hogy a bevándorlók Franciaországot minden éjszaka lángba borítják. A rendőrség minden tőlük telhetőt megtesz, de a helyzet tarthatatlan. A migránsok a rendőröket is megtámadják, meg akarják ölni őket. Változásra van szükség. Ezalatt az előzetes letartóztatásba került rendőrnek 1 millió eurót gyűjtöttek az interneten.
Vágólapra másolva!

Hétfőről keddre virradóan is folytatódott az erőszakhullám Francaiországban, amit egy lelőtt 17 éves bevándorló ügye okozott. Nem csak a fővárosban gyújtogattak és romboltak, de több vidéki nagyváros is lángokban állt. 202 tűzesetről adtak tájékoztatást a hatóságok, 72 embert pedig letartóztattak. A zavargások kezdete óta 3486 embert tartóztattak le és 5892 jármű égett le, 12202 tüzet kellett eloltani a tűzoltóknak és 1105 épület sérült meg.

A franciák a rendőrök mögött állnak

A francia lakosság ugyanakkor láthatóan és érezhetően a rendőrök pártján áll, őket támogatja. Ezt mutatja az is, hogy a Jean Messiha, az Eric Zemmour vezette jobboldali Reconquête párt tagja által létrehozott gyűjtésre már több mint egymillió eurót adakoztak az emberek, mintegy 50 ezer francia állt ki az ügy mellett. A gyűjtés célja az előzetes letartóztatásban lévő rendőr családjának megsegítése.

A kampány oldalán feltüntették Messiha szavait, aki azt mondja, hogy “támogatnunk kell a rendőr családját, aki nem tett mást, mint a munkáját végezte, most mégis drága árat fizet ezért.”

Érdekes tény, hogy a letartóztatott rendőr családjának közel ötször több pénzt gyűjtöttek össze az emberek, mint a lelőtt 17 éves fiú családjának.

Folytatódott az erőszak

Az erőszak eközben tovább tombolt, és most sem állt meg Párizs határainál. A főleg bevándorlókból álló erőszakos tüntetők - szokás szerint - autókat gyújtottak fel, üzleteket, épületeket rongáltak meg, rendőrökre, rendőrörsökre támadtak.

Touluse-ban autókat gyújtottak fel és házakat rongáltak meg a migránsok.

Saint-Étienne is lángokban állt az éjszaka.

Rouen-ben egy rendőrörsöt gyújtottak fel.

Marseille-ben tűzijátékokkal támadtak a rendfenntartókra.

Montpellier-ben is égtek a járművek.

Cornet à Angers-ben is összecsaptak a migránsok a rendőrökkel.

Túlnyúlik már Franciaország határain

Ahogy arról az Origo is beszámolt, nem csak Párizs, de már Franciaország határain is túlnyúlnak a zavargások. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Hír Tv műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy “Belgiumban már tömegtüntetések, letartóztatások vannak. Svájc francia határ menti városában, Lausanne-ban már tömegtüntetések voltak, tehát ahol beengedték a migránsokat, a migránsok nem tudtak, nem akarnak és nem fognak integrálódni.”

A francia példa is rávilágít arra, hogy miért problémás, hogy Brüsszel már nem akarja megállítani a migrációt, hanem menedzselni azt. Mint ismert, Magyarországon is migránsgettókat hoznának létre, olyan városnyi táborokat a déli határnál, ahol az unió javaslata alapján Magyarországnak el kellene látnia a migránsokat, amíg a menedékkérelmüket el nem bírálják, s ha az elbírálás 12 hét alatt nem fejeződik be, az ott tartózkodókat tovább kellene engedni.